OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ελληνικό τάνκερ: Χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία

Τάνκερ ελληνικών συμφερόντων χτυπήθηκε από νάρκη σε λιμενική εγκατάσταση στη Σαουδική Αραβία. Πρόκειται για το πλοίο Agrari MT με σημαία Μάλτας. Από την έκρηξη προκλήθηκε ρήγμα, ωστόσο το πλήρωμα είναι σώο και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Μια δήλωση από τους χειριστές του Agrari, που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων The Associated Press, ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο «δέχθηκε επίθεση από άγνωστη πηγή».

«Το Agrari χτυπήθηκε περίπου 1 μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή και υπέστη παραβίαση. Έχει επιβεβαιωθεί ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. ”

Το πλοίο εξακολουθούσε να επιπλέει στην ακτή και έχουν επιβιβαστεί  Σαουδάραβες αξιωματούχοι δήλωσε η εταιρεία. Η Σαουδική Αραβία δεν αναγνώρισε αμέσως το περιστατικό.

Η Αμπρέι, μια βρετανική εταιρεία ασφαλείας, ανέφερε την έκρηξη και την απέδωσε σε ορυχείο.

Ανέφερε ότι το Agrari είχε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ότι είχε αποφορτιστεί στο Shuqaiq Steam Power Plant.

«Το δεξαμενόπλοιο LR2 / Aframax AGRARI επηρεάστηκε από ένα ορυχείο που αγκυροβόλησε σε μια από τις αποβάθρες του ατμοπλοϊκού σταθμού Al Shuqaiq (SSPP) στη Σαουδική Αραβία», ανέφερε η έκθεση του Αμπρέι.

«Η έκρηξη έλαβε χώρα στα όρια του λιμένα και τρύπησε το κύτος του σκάφους, το οποίο βρίσκεται σε έρμα», πρόσθεσε. Δεν ανέφερε πότε συνέβη το περιστατικό, αλλά σημείωσε ότι το πλοίο είχε φτάσει στο Al Shuqaiq στις 23 Νοεμβρίου.

Το Agrari είναι ένα μικρότερο δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου aframax, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου TMS Tankers.

‘Eκρηξη έγινε μετά από έναν πύραυλο  που εκτοξεύτηκε από τους αντάρτες των Χούθι της Υεμένης σε μια εγκατάσταση πετρελαίου στην πόλη Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας της Σαουδικής Αραβίας.

Πριν από δύο εβδομάδες, μια πυρκαγιά κοντά σε μια πλωτή πλατφόρμα που ανήκε στον τερματικό σταθμό πετρελαϊκών προϊόντων Jazan περιορίστηκε χωρίς τραυματισμούς.

Αυτή η πυρκαγιά ήταν το αποτέλεσμα μιας άλλης απόπειρας επίθεσης Χούτι, στην οποία ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των Χούτι στην Υεμένη παρεμπόδισε και κατέστρεψε δύο σκάφη με εκρηκτικά στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μάχεται τους Χούτι από τον Μάρτιο του 2015. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Χούτι δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την περιπολία των πλωτών οδών της Mideast, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Η Ερυθρά Θάλασσα είναι ζωτικής σημασίας οδική ναυτιλία τόσο για το φορτίο όσο και για τον ενεργειακό εφοδιασμό του κόσμου

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice