OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εμβόλιο Pfizer -BioNTech: Η τελική ανάλυση δείχνει 95% αποτελεσματικότητα χωρίς παρενέργειες

(CNN) Μια τελική ανάλυση της δοκιμής Φάσης 3 για το εμβόλιο κορανοϊού της Pfizer δείχνει ότι ήταν 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων, ακόμη και σε ηλικιωμένους ενήλικες, και δεν προκάλεσε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Η εταιρεία μέτρησε 170 περιπτώσεις λοίμωξης από κοροναϊό μεταξύ εθελοντών που συμμετείχαν στη δοκιμή. Ανέφερε ότι 162 λοιμώξεις ήταν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο ή απλούς αλατούχους πυροβολισμούς, ενώ οκτώ περιπτώσεις σε συμμετέχοντες που έλαβαν το πραγματικό εμβόλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματικότητα του 95%, δήλωσε ο Pfizer.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο αρχικός ισχυρισμός της Pfizer για αποτελεσματικότητα άνω του 90% – ισχυρισμός που εξέπληξε και ικανοποίησε τους αξιωματούχους υγείας και τους προγραμματιστές εμβολίων την περασμένη εβδομάδα – διατηρεί.
“Η αποτελεσματικότητα ήταν συνεπής σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία ηλικίας, φυλής και εθνικότητας. Η παρατηρούμενη αποτελεσματικότητα σε ενήλικες άνω των 65 ετών ήταν πάνω από 94%“, δήλωσε η Pfizer και ο Γερμανός συνεργάτης της BioNTech σε κοινή δήλωση.

Η Pfizer έχει αρκετά δεδομένα ασφαλείας σχετικά με το εμβόλιο κορανοϊού και ετοιμάζεται να υποβάλει για έγκριση από το FDA, λέει ο CEO
“Παρατηρήθηκαν 10 σοβαρές περιπτώσεις Covid-19 στη δοκιμή, με εννέα από τις περιπτώσεις που εμφανίστηκαν στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου και μία στην ομάδα εμβολιασμένων με το BNT162b2.” Το BNT162b2 είναι το πειραματικό όνομα για το εμβόλιο.
Μια ανεξάρτητη ομάδα παρακολουθεί τα αποτελέσματα και τις παρενέργειες. “Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων για τη μελέτη δεν έχει αναφέρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια που σχετίζονται με το εμβόλιο”, ανέφεραν οι εταιρείες.
“Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια βαθμού 3 (σοβαρή) ζήτησε μεγαλύτερη ή ίση με 2% σε συχνότητα μετά την πρώτη ή τη δεύτερη δόση ήταν κόπωση στο 3,7% μετά τη δόση 2”, ανέφεραν οι εταιρείες. Οι ηλικιωμένοι είχαν την τάση να έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες παρενέργειες και αυτές που ήταν πιο ήπιες

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice