OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μητροπολίτης δίνει εξετάσεις για Αρχιεπίσκοπος και διχάζει

Η παρέμβαση μέσω άρθρου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, είναι μια επίδειξη αφοσίωσης στο πολιτικό σύστημα για να συγκατοικήσει στα θεωρία της εξουσίας. Κήρυγμα μίσους και διχασμού.

Δεν μπορεί αλλιώς να ερμηνευτεί το περιεχόμενο της παρέμβασης του Μητροπολίτη, που κάνει αυθαίρετα άλματα σκέψης και υιοθετεί μια διχαστική ρητορική. Ούτε μπορεί να τσουβαλιάζει συλλήβδην τους πολίτες που εκφράζουν άλλες απόψεις και να τους στιγματίζει με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και να κολλάει ταμπέλες.  Η εκκλησία ενώνει δεν διχάζει. Ο Λόγος του Κυρίου είναι Λόγος Αγάπης, ανάτασης και θεραπείας των ψυχών.

Δεν είναι ο ρόλος ενός Ιεράχρη αυτός, αλλά ενός εραστή της εξουσίας. Δεν είναι μυστικό ότι κάποιοι Ιεράρχες εκκολάπτονται για τη θέση του Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδας μιας και ο κ. Ιερώνυμος είναι σε προχωρημένη ηλικία, με προβλήματα υγείας και διαγωνίζονται ποιος θα είναι αρεστός στο πολιτικό σύστημα για να λάβουν στήριξη.

Ας μας πει ο κ. Χρυσόστομος ποιοι είναι οι θρησκόληπτοι, οι μάγοι και οι συνωμότες. Είναι οι χιλιάδες πιστοί που ανησυχούν και αναζητούν την αλήθεια; Ο Λόγος πέρα από διχαστικός στρέφεται κατά του πληρώματος της Εκκλησίας. Να θυμίσουμε ότι τον Ιησού τον σταύρωσαν οι Αρχιερείς και οι Φαρισαίοι.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice