OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πέτσας: “Η 1η Δεκεμβρίου δεν είναι ρεαλιστικός στόχος για την άρση των μέτρων”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι στην παρούσα φάση η 1η Δεκεμβρίου δεν είναι ρεαλιστικός στόχος για την άρση των μέτρων. «Ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου». Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε  πως δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, «σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων», ξεκαθάρισε προαναγγέλλοντας ότι οδεύουμε για παράσταση του lockdown.

Τι είπε για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Σχολιάζοντας την επίταξη των δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως αυτό έγινε εξαιτίας της πίεσης στο σύστημα Υγείας. «Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη, ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες. Κατά τον ίδιο, υπήρχαν επικοινωνίες όλο το μεσοδιάστημα για να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές αλλά εφόσον δεν το έπραξαν αποφασίστηκε επίταξη δύο κλινικών και «όχι και των εννέα».

Πρόκειται για απλές κλίνες Covid-19 και σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Όπως διευκρίνισε, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία. Η επίταξη κλινών δεν θα γίνει δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο  ΕΟΠΥΥ .«Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να πω ποιος θα είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice