OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συλλήψεις στελεχών της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Κύμα συλλήψεων στελεχών της αντιπολίτευσης στην Αρμενία, που αντιδρούν στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την οποία παραδίδεται στο Αζερμπαιτζάν το 85% των εδαφών του Αρτσάχ, ενώ ανοίγει ο δρόμος για μια οριστική εθνοκάθαρση της περιοχής που κατοικείται αμιγώς από αρμενικούς πληθυσμούς.

Ο Artsvik Minasyan – μέλος της αντιπολιτευόμενης Αρμενικής Ομοσπονδίας της Αρμενίας – ARF Dashnaktsutyun Party – και αρκετοί άλλοι άνθρωποι συνελήφθησαν – από το γραφείο του ARF – από τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSS) της Αρμενίας.

Ο Arsen Babayan από το κόμμα της αντιπολίτευσης Homeland, και η Ara Hakobyan από το κόμμα της αντιπολίτευσης National Agenda ήταν επίσης μεταξύ των συλληφθέντων.

Αρκετά λεπτά μετά από αυτό το γεγονός, ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου των πολιτικών δυνάμεων που απαιτούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικολ Πασιανάν.

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου, το μέλος της ARF Lilit Galstyan ενημέρωσε ότι πριν από τη συνέντευξη τύπου, οι αξιωματικοί του NSS είχαν έρθει στο γραφείο του ARF και συνέλαβαν αρκετά άτομα. “Όπως μπορείτε να δείτε, το” σύμπλεγμα “πολιτικών κρατουμένων στην Αρμενία αυξάνεται. Είχαμε πολιτικούς κρατούμενους ήδη από χθες, διότι το κυνήγι των αντιφρονούντων είχε ήδη ξεκινήσει στην πλατεία Liberty πριν από την έναρξη του αγώνα”, πρόσθεσε.

Η πολιτική αντιπολίτευση της Αρμενίας διαμαρτύρεται για τη δήλωση που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Νικολ Πασινιάν σχετικά με την παράδοση μεγάλου τμήματος του Artsakh (Nagorno-Karabakh) στο Αζερμπαϊτζάν.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice