OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σοκ στις ΗΠΑ: Πέθανε από COVID ο 41χρονος νεοεκλεγείς ρεπουμπλικάνος βουλευτής Luke Letlow

BATON ROUGE, La. (AP) – Ο Luke Letlow, το επερχόμενο Ρεπουμπλικανικό μέλος της Βουλής των ΗΠΑ, πέθανε την Τρίτη το βράδυ από επιπλοκές που σχετίζονται με το COVID-19 μόνο λίγες μέρες προτού να ορκιστεί το αξίωμα. Ήταν μόλις 41 ετών.

Ο εκπρόσωπος του Letlow,  Andrew Bautsch επιβεβαίωσε το θάνατο του εκλεγμένου Κογκρέσου στο Ochsner-LSU Health Shreveport.

«Η οικογένεια εκτιμά τις πολυάριθμες προσευχές και υποστήριξη τις τελευταίες μέρες, αλλά ζητά την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε αυτή τη δύσκολη και απροσδόκητη στιγμή», δήλωσε ο Bautsch σε δήλωση. «Μια δήλωση από την οικογένεια μαζί με τα κηδεία θα ανακοινωθεί αργότερα.»

Η οκταμελής αντιπροσωπεία του Κογκρέσου της Λουιζιάνας χαρακτήρισε τον θάνατο του Letlow καταστροφικό.

«Ο Λουκά είχε τόσο θετικό πνεύμα και ένα εξαιρετικά λαμπρό μέλλον μπροστά του. Ανυπομονούσε να εξυπηρετήσει τον λαό της Λουιζιάνας στο Κογκρέσο, και ήμασταν ενθουσιασμένοι που τον καλωσόρισα στην αντιπροσωπεία μας, όπου ήταν έτοιμος να κάνει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στο κράτος και το έθνος μας », δήλωσαν σε δήλωσή τους.

Ο νεότερος βουλευτής της πολιτείας, που αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο, εισήχθη σε νοσοκομείο του Μονρόε στις 19 Δεκεμβρίου, αφού έδειξε θετικό για τη νόσο του κοροναϊού. Μεταφέρθηκε αργότερα στην εγκατάσταση Shreveport και τοποθετήθηκε σε εντατική περίθαλψη.

Δρ. G.E. Ο Ghali, του LSU Health Shreveport, είπε στον δικηγόρο ότι ο Letlow δεν είχε καμία υποκείμενη κατάσταση υγείας που θα τον έθετε σε μεγαλύτερο κίνδυνο για το COVID-19.

Ο Letlow, από τη μικρή πόλη Start στο Richland Parish, εξελέγη στις εκλογές του Δεκέμβρη για την εκτεταμένη έδρα της 5ης Περιφέρειας των ΗΠΑ που αντιπροσωπεύει τις κεντρικές και βορειοανατολικές περιοχές του κράτους, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Monroe και Alexandria.

Πηγή AP news

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice