OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας -Τουρκίας

Ολοκληρώθηκαν μετά από τρεις ώρες οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας με την ελληνική αποστολή να αποχωρεί από το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγη ώρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα εκδώσει μια ανακοίνωση για το αποτέλεσμα και στη συνέχεια θα υπάρξουν κι άλλες επαφές μεταξύ των δυο πλευρών.
Στη φάση αυτή των διερευνητικών επαφών συμμετείχε και ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν κι γι’ αυτό θεωρείται ότι η προεδρία προσπάθησε να δώσει τον τόνο, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι συζητήθηκε. Στο μεταξύ, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναμένεται να ενημερώσουν άμεσα την Αθήνα για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Σημειώνεται ότι οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, αλλά άτυπες συζητήσεις που καταγράφονται οι θέσεις της κάθε πλευράς. Οι ανακοινώσεις πάντως που αναμένονται από τα υπουργεία Εξωτερικών δε θα αφορούν τόσο στο περιεχόμενο των επαφών τους, αλλά αν θα υπάρξει επόμενος γύρος στην Αθήνα.

Στην Αθήνα συμφωνήθηκε να γίνει ο επόμενος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice