OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανοίγει στις 5 Απριλίου το λιανεμπόριο- Οι ανακοινώσεις

Ανοίγει από τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, μετά από τις εισηγήσεις των επιστημόνων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ανοίγουν τα καταστήματα, πλην των εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημείωσε ότι θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Επίσης τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται με την αποστολή του κωδικού 6 η διαδημοτική μετακίνηση για άσκηση. Το μέτρο θα ισχύσει από αυτό το Σάββατο. Να σημειωθεί ότι θα υπάρχει όριο στα 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης ανακοίνωσε  την μετατροπή του Θριασίου Νοσοκομείου στην Δυτική Αττική σε νοσοκομείο covid only( αποκλειστικά μόνο covid)  και με στόχο στις 7 Απριλίου το Θριάσιο να διαθέτει, ήδη, 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά να αναπτύξει ως 180 κλίνες Covid.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως τα περιστατικά από το Θριάσιο θα οδηγηθούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ μαζί με το Ασκληπιείο θα υποστηρίζει τις γενικές εφημερίες. Επιπλέον είπε πως δημιουργούνται 51 καινούριες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών. Συγκεκριμένα, 16 στο νοσοκομείο “Γεννηματά”, 5 στον “Ευαγγελισμό”, 5 στο “Λαϊκό”, 7 στο Ιπποκράτειο, 4 στο “Ελπίς”, 10 στο “Κωνσταντοπούλειο” και 4 στο “Αττικό”.

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice