OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός και μετατρέπεται σε COVID- Απών ο ιδιωτικός τομέας υγείας

Σε ασφυξία το υγειονομικό σύστημα δεν μπορεί να υποδεχτεί την πίεση που δέχεται από τις αυξημένες καθημερινές εισαγωγές ασθενών αλλά και την  έκρηξη των διασωληνωμένων ασθενών που έχουν φέρει την πληρότητα στα νοσοκομεία της Αττικής στο 100%. Αυτό οδήγησε στην απόφαση να εκκενωθεί το νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το νοσοκομείο αδειάζει από τους άλλους ασθενείς για να νοσηλεύσει περιστατικά Covid-19 ενώ οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα γενικά δημόσια νοσοκομεία.

Όπως καταγγέλλει στο enikos.gr ο κ. Γιαννάκος, “αυξάνεται η θνητότητα και νοσηρότητα από άλλες αιτίες. Δεν επιστρατεύουν τον ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Ακόμα διαπραγματεύονται”.

Είναι εμφανής πλέον η άρνηση του ιδιωτικού τομέα υγείας να βάλει πλάτη σε μια εθνική κρίση και αυτό δημιουργεί αλγεινή εικόνα αλλά και ευθύνες στην κυβερνητική πλευρά που δεν προχωρά σε αναγκαστικά μέτρα επίταξης για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Με τις ΜΕΘ στο Λεκανοπέδιο να έχουν πληρότητα στο 100%, είναι εγκληματικό τα ιδιωτικά νοσοκομεία να παραμένουν εκτός σχεδιασμού και να φτάνουμε στο σημείο να επιλέγονται ποιοι ασθενείς θα διασωληνωθούν και ποιοι θα πεθάνουν. 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice