OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Lockdown: Αυτές είναι οι νέες αλλαγές που ανακοινώθηκαν-Ποιες περιοχές μπήκαν σε “βαθύ κόκκινο”

Ανακοινώσεις για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και για την τροποποίηση των μέτρων, έγιναν κατά την επίσημη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Όπως ανέφεραν  δεν είναι δυνατή ακόμη η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, μιας και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμένει σημαντικά επιβαρυμένη. Οι εκτιμήσεις δεν δείχνουν σημάδια αποσυμπίεσης για τις επόμενες δυο εβδομάδες. Στην Ευρώπη ανέφεραν ότι υπάρχει μια νέα τάση επιδείνωσης, κυρίως σε χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Συγκεκριμένα στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται η επέκταση του ωραρίου μετακίνησης έως τις 21:00 για όλες τις ημέρες, το άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων, τη λειτουργία των κομμωτηρίων και τη διευκόλυνση της ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι ΔΕΝ θα επιτρέπεται η μετακίνηση με το αυτοκίνητο με τον κωδικό 6.

 Lockdown: Αναλυτικά τι θα ισχύει

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.
-Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και καταστημάτων περιποίησης νυχιών από την Δευτέρα.
-Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα, μάσκα και SMS 6.
-Το ίδιο και για τα πάρκα, μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
-Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
-Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με μικρό σκάφος ή από την στεριά και με το SMS 6.

 

Στην κατηγορία “βαθύ κόκκινο” εισήλθαν οι περιοχές:

Δήμος Μυκόνου, Δήμος Ζακύνθου, Δήμος Αμφίπολης Σερρών, Δήμος Καρδίτσας, Δήμος Καστοριάς και Δήμος Άργους Ορεστικού .

Επίσης σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, έχει τεθεί ο Δήμος Λέρου  ενώ από αύριο το πρωί έως τις 29 Μαρτίου, στο ίδιο καθεστώς εισέρχεται και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου, του δήμου Βοίου με έδρα τη Σιάτιστα, στην Κοζάνη.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, λόγω αισθητής μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου, βγαίνουν από το “βαθύ κόκκινο” οι εξής περιοχές: ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Άρτας, ΠΕ Λευκάδας και ο δήμος Ρόδου. Οι συγκεκριμένες περιοχές από τις 22 Μαρτίου εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν η Αττική και οι Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Λέσβου. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης και Σκιάθου.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice