OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κλινικά νεκρός ο 23 χρονος που τον εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα της Βουλής- Σε ποιο πολιτικό ανήκει

Κλινικά νεκρός είναι ο 23 χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας που εμβολίστηκε έξω από τη Βουλή. Ο μοτοσυκλετιστής που μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος σε νοσοκομείο, βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη αλλά η κατάσταση του θεωρείται μη αναστρέψιμη.

Το δυστύχημα συνέβη όταν το υπηρεσιακό όχημα, που  είναι «χρεωμένο» στην Ντόρα Μπακογιάννη, κατεβαίνοντας από το Χίλτον, επιχείρησε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή από την πύλη της Βασιλίσσης Σοφίας. Τότε συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα, που είχε πράσινο φανάρι, και ο οδηγός της φορούσε κράνος. Όταν τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Ωστόσο, η κατάσταση του θεωρείται μη αναστρέψιμη ενώ η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του…

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στη Βουλή, όπου ήταν σε εξέλιξη η ώρα του Πρωθυπουργού, ενώ το υπηρεσιακό όχημα επέστρεφε από κάποια δουλειά πίσω στο κοινοβούλιο.

Έκκληση της αδερφής του 23 χρονου για αυτόπτες μάρτυρες

Η αδελφή του οδηγού της μηχανής, απηύθυνε δημόσια έκκληση για να βρεθούν μάρτυρες του συμβάντος, ενώ αναφέρει ότι η κατάσταση του 23χρονου Ιάσονα είναι, δυστυχώς, μη αναστρέψιμη και η οικογένειά του έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανά του.

Μιλώντας στη ROSA, η Κατερίνα είπε πως “ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη”. Εξήγησε στη συνέχεια ότι “αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσονα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού”. Η Κατερίνα αναφέρει επίσης: “αναζητάμε αυτόπτες μάρτυρες. Ένας άνθρωπος που ήταν χθες μπροστά στο συμβάν ήρθε και μας βρήκε στο νοσοκομείο. Ήταν κοντά μας και μας είπε ο άνθρωπος ότι θα μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούμε”.

Τα πολύ σοβαρά ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι το εμπλεκόμενο υπηρεσιακό όχημα δεν φαίνεται πουθενά στις λήψεις λίγα λεπτά μετά το τροχαίο, ενώ η συμπεριφορά του αρχιφύλακα της τροχαίας δείχνει βιασύνη και απόπειρα να διωχθεί αυτόπτης μάρτυρας.

Πως συνέβη το περιστατικό όταν στο σημείο υπάρχει μόνιμα τροχονόμος που ελέγχει την  είσοδο και έξοδο των οχημάτων της βουλής; Ποιες ήταν οι πραγματικές συνθήκες και γιατί το όχημα απομακρύνθηκε; Δικαιολογείται η επιθετική  συμπεριφορά του τροχονόμου απέναντι στον αυτόπτη μάρτυρα; Στο σημείο υπάρχουν κάμερες που μπορεί να δείξουν τι ακριβώς συνέβη. Ελπίζουμε να μην επιχειρηθεί συγκάλυψη του γεγονότος και των πραγματικών συνθηκών που οδήγησαν σε αυτό.

 

 

Η δήλωση μέσω ανάρτησης της Ντόρας Μπακογιάννη για το περιστατικό.

 

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής καθυστερημένα 48 ώρες μετά το τραγικό συμβάν, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με την οποία κάνει γνωστό ότι ο αστυνομικός-οδηγός τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας.

“Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα”.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice