OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραγικές εικόνες: 126 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική-Παραμένει εκτός ο ιδιωτικός τομέας

Σε αδυναμία να ανταποκριθεί το εθνικό σύστημα υγείας  στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών όπου την Κυριακή έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 735 και τις εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας να φτάνουν τις 422. Οι υγειονομικοί που δίνουν μια γιγάντια εθνική μάχη, περιγράφουν μια δραματική εικόνα που επικρατεί στις νοσοκομειακές μονάδες, ιδιαίτερα στην Αττική,  όπου η πίεση είναι στο κόκκινο και η αδυναμία απορρόφησης των ασθενών που χρίζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ  οδηγεί να διασωληνώνονται “πλημμελώς” σε κοινούς θαλάμους ή ακόμη και σε διαδρόμους, με ότι συνεπάγεται αυτό για την κατάληξη της υγείας τους.

Το υπουργείο Υγείας που υποστηρίζει πως το εθνικό σύστημα αντέχει, αρνείται να επιτάξει τις 250 περίπου ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα που δεν συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια ( όπως έκανε καθυστερημένα με τους γιατρούς) και θα έλυναν το πρόβλημα, σώζοντας ζωές. Οι αριθμοί που δίνονται ακόμη και από επίσημα πρόσωπα φαίνεται που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα μιας και ακόμη και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο πόσες ΜΕΘ διαθέτει η χώρα, μιας και αν δεχτούμε τον αριθμό των 1.400 που ακούστηκε δια στόματος πρωθυπουργού δεν θα έπρεπε να υπάρχει τόσο έντονο ζήτημα με 700 διασωληνωμένους. Ότι αυξήθηκαν οι ΜΕΘ είναι γεγονός, αλλά το πόσο φαίνεται πως αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επικοινωνιακής διαχείρισης της επιδημιολογικής κρίσης.

Είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα δραματική η εικόνα που μεταφέρει με ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ. Παναγιώτης Παπανικολάου, σημειώνοντας:

«Κυριακή 28/3/21 ώρα 10.40 πμ : 126 (εκατόν είκοσι έξι) συνάνθρωποι βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες στην επίσημη λίστα αναμονής για ΜΕΘ στην Αττική. Άρα το “20%” είναι 25 ανθρώπινες ζωούλες. Θα λογοδοτήσετε όσα ψέματα κι αν αμολάτε».

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice