OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αλαλούμ στην Επιτροπή επιστημόνων- Ανοίγουν λιανεμπόριο Θεσσαλονίκη Αχαΐα, παραμένει το λουκέτο στην Κοζάνη

Αλαλούμ επικρατεί στην Επιτροπή Επιστημόνων και το οποίο αντικατοπτρίζεται στις αποφάσεις που λαμβάνει το κυβερνητικό επιτελείο και είναι μια ζέστη μια κρύο, δημιουργώντας σύγχυση και αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Να ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, με αυστηρούς κανόνες, εισηγήθηκε η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες αλλά ταυτόχρονα εισηγούνται τη συνέχιση του λουκέτου στην Κοζάνη.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί φέρονται να εισηγούνται την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, με τη μέθοδο όμως του click away και μόνο, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού, ενώ για την Αχαΐα, αποφάσισαν να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο μοντέλο της Αττικής, δηλαδή και με click away και με click inside.

Στις δύο αυτές περιοχές φαίνεται πως υπάρχει η εκτίμηση ότι η λειτουργία του λιανεμπορίου, με αυστηρά μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν θα αποτελέσει “νέα βραδυφλεγή βόμβα” για έξαρση του κορονοϊού και μεγαλύτερη διασπορά του, χωρίς αυτό το σκεπτικό να υιοθετείται για την Κοζάνη.

Παραδόξως  η  Επιτροπή εισηγείται να παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,  καθώς όπως ισχυρίζονται η κατάσταση στην περιοχή είναι πιο επιβαρυμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Κοζάνη και τα τηλέφωνα έχουν ανάψει. Όπως μας μεταφέρουν για μια ακόμη φορά η Κοζάνη γίνεται το εξιλαστήριο θύμα και στοχοποιείται. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής δεν διαφέρουν τόσο πολύ με άλλες περιοχές και δεν δικαιολογείται αυτή η διαφοροποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice