OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Γενοκτονία Αρμενίων: Αφρίζουν οι εγκληματίες από την αναγνώριση Μπάιντεν

Σε υστερία το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας με τους κυβερνητικούς εταίρους να αφρίζουν από το πρωτοφανές υπερατλαντικό χαστούκι.

Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Μπαχτσελί αλυχτούν και απειλούν. Όπως αναμενόταν η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν έφερε στην Άγκυρα οργή και πανικό. Η διεθνής απομόνωση είναι προ των πυλών, απόρροια της παραληρηματικής πολιτικής Ερντογάν και των σχεδίων του να ανασυσταθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία, που τον οδήγησαν σε σύγκρουση με τη Δύση.

Η χρήση της ονομασίας Constantinople αντί του τουρκικού Istanbul στο επίσημο κείμενο του Λευκού Οίκου είναι ένα ακόμη μήνυμα που έχει κάνει την Άγκυρα να χάσει τον ύπνο της.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε “τρίτους” ότι παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Τουρκίας.

“Κανείς δεν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι συζητήσεις -οι οποίες θα έπρεπε να διεξάγονται από ιστορικούς- πολιτικοποιούνται από τρίτους και γίνονται ένα μέσο παρέμβασης στη χώρα μας”, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε πανικό ο Τσαβούσογλου 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά το ηχηρό χαστούκι με ανάρτησή του στο Twitter σε τουρκικά και αγγλικά σχολιάζει την ανακοίνωση Μπάιντεν επισημαίνοντας πως τα λόγια δεν αλλάζουν την ιστορία.

“Τα λόγια δεν αλλάζουν ούτε ξαναγράφουν την ιστορία. Δεν έχουμε τίποτα να μάθουμε από κανέναν για το δικό μας παρελθόν. Πολιτικός οπορτουνισμός είναι η μεγαλύτερη προδοσία της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Απορρίπτουμε εντελώς αυτήν τη δήλωση που βασίζεται αποκλειστικά στον λαϊκισμό”.

Απειλές κατά των ΗΠΑ από τον Γκρίζο Λύκο και κυβερνητικό εταίρο, Μπαχτσελί

Σε κατάσταση αμόκ ο εθνικιστής γκρίζος λύκος Ντεβλέτ Μπαχτσελί έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στο ένδοξο παρελθόν του τουρκικού έθνους δεν υπάρχει ούτε γενοκτονία ούτε σφαγή. Η ιστορία μας είναι πεντακάθαρη και δεν οφείλουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Η δήλωση του Μπάιντεν για γενοκτονία δεν έχει καμία νομική εγκυρότητα και ταυτόχρονα αποτελεί πολιτική ανοησία και ανηθικότητα. Ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας από μία χώρα που ήταν σύμμαχος. Η σκανδαλώδης και στρεβλή δήλωση του Μπάιντεν επισείει τον κίνδυνο οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ να γλιστρήσουν σε ένα εντελώς διαφορετικό σημείο. Με μία τέτοια νοοτροπία που προσπαθεί να ρίξει σκιά γενοκτονίας σε μια χώρα, με την οποία έχει δημιουργήσει σχέσεις φιλίας και στρατηγικούς δεσμούς, είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όπως πριν. Η μετάλλαξη της ιστορίας σε εργαλείο κατάχρησης από τους πολιτικούς όχι μόνο θα εμβαθύνει το χάσμα μεταξύ πολιτισμών και εθνών, αλλά θα ανοίξει επίσης το δρόμο για μια πόλωση ανάμεσα στις γενιές. Αυτό δεν θα ωφελήσει κανέναν, καμία χώρα. Οι φρικαλεότητες των συμμοριών των Αρμενίων την δεκαετία του 1910 και οι επιθέσεις τους χωρίς διάκριση, εναντίον παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων σε κάθε γωνιά της Ανατολίας, δεν αποτελεί δημοκρατική διεκδίκηση δικαιωμάτων, αλλά μια ύπουλη και βάναυση τρομοκρατική επιχείρηση. Το τουρκικό έθνος δεν λύγισε σε μία τέτοια επιχείρηση”.

Προκλητικός και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, αντιδρώντας στην αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν της Γενοκτονίας των Αρμενίων, έγραψε στο twitter:

“Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις παρατηρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ που επαναλαμβάνουν μόνο τις κατηγορίες εκείνων των οποίων μοναδική ατζέντα είναι η εχθρότητα προς τη χώρα μας” και συνέχισε “Συμβουλεύουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να εξετάσει το παρελθόν και το παρόν (της χώρας του)”.

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice