OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Σεισμός Βρούτση για Φουρθιώτη: ‘Ηρθε με μπράβους και με απειλούσε πως θα με τελειώσει

Τεράστιες πολιτικές διαστάσεις  λαμβάνει η υπόθεση Φουρθιώτη και αγγίζει πλέον το περιβάλλον του Πρωθυπουργού,  ύστερα από τις καταγγελίες του πρώην Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τον παρουσιαστή.

Μιλώντας στο Documento, ο πρώην υπουργός εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατήγγειλε πως όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του παρουσιαστή στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε στο υπουργείο με μπράβους και απειλούσε υπαλλήλους και πολιτική ηγεσία.

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60 έως 80 χιλιάδες ευρώ. Το ίδιο και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν», δήλωσε στο Documento ο Γιάννης Βρούτσης.

«Ήρθε σε μένα με μπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Ζητούσε να πληρωθεί το μήνα που έχασε» ανέφερε ο τότε υπουργός, προσθέτοντας πως ο Φουρθιώτης τον απειλούσε πως θα τον «τελειώσει». «Είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουμε. Μιλάμε για παρακμή».

Ο Γιάννης Βρούτσης με τις καταγγελίες του αφήνει σαφής υπόνοιες ότι η ξαφνική αντικατάσταση του από το Υπουργείο Εργασίας μπορεί να σχετίζεται με τον Φουρθιώτη και πιθανές σχέσεις που έχει με το περιβάλλον του Μαξίμου. Μάλιστα μίλησε και για πολιτικό κόστος που του προκάλεσε το επεισόδιο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βούρτσης αποπέμφθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά την εισβολή Φουρθιώτη στο υπουργείο.

Οι αποκαλύψεις Βρούτση έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό και αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξηγήσεις που θα δοθούν από το κυβερνητικό στρατόπεδο, μιας και ο καταγγέλλων δεν είναι τυχαίο πρόσωπο.

Έχει πλάτες στην κυβέρνηση ο Φουρθιώτης, όταν μάλιστα είναι γνωστό πως κάποιοι εισηγούνται να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας;

ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά”

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη».

«Ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ και εν είδει υστερόγραφου θέτει το ερώτημα: «Αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη;».

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice