OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αλητεία Τσαβούσογλου, έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας από τη Θράκη- Διώξτε τον!!!

Αλητεία στη Θρακική γή. Ο εντεταλμένος του παρανοϊκού νεοθωμανού Ερντογάν , Υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, μόλις πάτησε το πόδι του στην Θράκη έγραψε προκλητικά στο twitter ότι θα επισκεφτεί την τουρκική μειονότητα, βάζοντας σε ελληνικό έδαφος θέμα κυριαρχίας.

Ήταν βέβαιο ότι θα το επιχειρούσε, προσπαθώντας πριν την επίσημη συνάντηση με την ελληνική πλευρά να δημιουργήσει κλίμα. Με αυτό το πλαίσιο προκλητικότητας γεννάται θέμα αν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η επίσημη επίσκεψη ή θα πρέπει να εκδιωχτεί με συνοπτικές διαδικασίες για την Άγκυρα.

“Στην Ελλάδα για να συναντηθώ με μέλη της “τουρκικής” μειονότητας στη Δυτική Θράκη και για να συζητήσουμε θέματα διμερών σχέσεων”, έγραψε ο νεοθωμανός.

Στην Κομοτηνή ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ. Οι ψευτομουφτήδες αποτελούν την αιχμή του δόρατος  των τουρκικών επιδιώξεων και σχεδιασμών στη Θράκη και είναι οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής της Άγκυρας μαζί με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

 «Το έργο των Μουφτήδων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση και ενίσχυση της ενότητας και αλληλεγγύης της τουρκικής μειονότητας» σχολίασε προκλητικά στο Τwitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που φωτογραφήθηκε μαζί με τα φερέφωνα Σερήφ και Μετέ.

 

Άφησαν εκτός τους Έλληνες δημοσιογράφους και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από την Κομοτηνή, οι τούρκοι απαγόρευσαν την πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικά και τοπικά από την Ελλάδα, κάτι που δεν έγινε με τα τουρκικά. Πέπλο μυστηρίου στην “ιδιωτική” επίσκεψη ρίχνει η Άγκυρα, επιδιώκοντας να ελέγξει πλήρως την εικόνα που θα βγει προς τα έξω. Έτσι στην επίσκεψη στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής, Τζελάλ Μπαγιάρ αποκλείσθηκε κάθε πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες.

Δρακόντεια μέτρα προστασίας και αποκλεισμός των ελληνικών ΜΜΕ, στον προκλητικό Τσαβούσογλου και κατά την επίσκεψη του στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ. Εικόνες μεταδίδει το xronos.gr.

Ακολούθησε γεύμα στο οποίο καλεσμένοι  μεταξύ άλλων, ήταν η πρόεδρος του DEB Τσιγδέμ Ασάσογλου, οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, οι βουλευτές Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και Μπουρχάν Μπαράν, οι δήμαρχοι Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, Μύκης Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ροδόπης Ταρκάν Μουλταζά και Αχμέτ Ιμπράμ.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

Δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στα Πομακοχώρια.

PERSONA NON GRATA 

 «Εμείς όταν πεθαίναμε για αυτά τα εδάφη τουρκικά δεν ξέραμε, τώρα δεν ξέρουμε την μητρική μας γλώσσα. Τις τελευταίες δεκαετίες οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης υφίστανται πολιτισμική και γλωσσική πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία από εγκάθετους της Τουρκίας». Πομάκοι Θράκης. 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice