OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Λευκορωσία: Σε φυλακή κρατείται ο μπλόγκερ Προτασέβιτς- Τον εμφάνισαν να δηλώνει “συνεργασία”

Ο 26χρονος Λευκορώσος δημοσιογράφος και μπλόγκερ Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Μινσκ όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους, εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στη λευκορωσική πρωτεύουσα, κρατείται σε μια φυλακή, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως ο Προτασέβιτς δεν έχει παραπονεθεί για προβλήματα υγείας.

Λευκορωσία: Ο Ρομάν Προτασέβιτς “ομολογεί” ότι οργάνωσε μαζικές κινητοποιήσεις στο Μινσκ, σε βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση

Ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, στο οποίο δηλώνει ότι «συνεργάζεται» με τις ανακριτικές αρχές.

Καθισμένος πίσω από ένα τραπέζι, κοιτάζοντας την κάμερα, ο 26χρονος Προτασέβιτς είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και παραδέχτηκε ότι βρίσκεται πίσω από την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στο Μινσκ, πέρσι.

«Το προσωπικό μου συμπεριφέρεται με απολύτως ικανοποιητικό τρόπο και με σεβασμό στον νόμο. Συνεχίζω να συνεργάζομαι με τους ερευνητές», ανέφερε.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε σε πολλά κανάλια της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο Προτασέβιτς δηλώνει επίσης ότι βρίσκεται σε μια φυλακή υποδίκων στο Μινσκ και αρνείται ότι έχει καρδιολογικά προβλήματα, όπως αναφέρθηκε σε ορισμένους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί δικαιολογημένα ισχυρίζονται πως το βίντεο γυρίστηκε μετά από πιέσεις και εξαναγκασμό στον μπλόγκερ από τις αρχές της Λευκορωσίας για να θολώσουν τα νερά με τις καταιγιστικές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα με όσα υποτίθεται πως “ομολόγησε” αντιμετωπίζει ποινές μέχρι και 15 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή  πληρ ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice