OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νύχτα κόλασης στα Γεράνεια- Μάχη με τις φλόγες σε επιφυλακή για εκκενώσεις περιοχών

Νύχτα κόλασης  στα Γεράνεια, μιας και η πυρκαγιά που ξεκίνησε την Τετάρτη από το Σχίνο Λουτρακίου και έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα, συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη έχοντας προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον και σε κατοικίες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων από τα βόρεια, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, καθώς έχουν σταματήσει πλέον να επιχειρούν τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας.

Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν άμεσα, αλλά λόγω των προβλέψεων για ραγδαία ενίσχυση των ανέμων, η Πολιτική Προστασία έστειλε και πάλι μήνυμα νωρίτερα μέσω του 112, συστήνοντας την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.
Επίσης, συνιστά στους κατοίκους όλης της περιοχής να είναι σε εγρήγορση, ενώ σε πλήρη επιφυλακή είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις για περαιτέρω ενίσχυση αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει πολλές μεγάλες και ενεργές εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται όλες, αλλά το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω του ότι το δάσος που καίγεται είναι συμπαγές και αδιαπέραστο.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε όλο το μήκος του πύρινου μετώπου. 182 πυροσβέστες, με 7 πεζοπόρα τμήματα και 62 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και μεγάλος αριθμός από υδροφόρες και εθελοντές.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Αυτήν την ώρα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη διασταύρωση Αλεποχωρίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Σχινό, στο ύψος του 21ου χλμ επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Αλεποχώρι, στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου, από το ύψος της Οδού Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι, και στην οδό Χρυσανθέμων στην περιοχή Δελφίνια, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice