OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ρωσία: 19χρονος αιματοκύλισε σχολείο στο Καζάν- 11 νεκροί και 16 τραυματίες

Τραγωδία στο Καζάν. Τουλάχιστον έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ 16 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής μετά την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Καζάν, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, στη Ρωσία σήμερα το πρωί.

 

Ο φερόμενος δράστης επέζησε του περιστατικού και τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία. “Έχουμε χάσει επτά παιδιά, μαθητές της όγδοης τάξης, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια, δήλωσε ο πρόεδρος του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχάνοφ, στο Russia-24. «Πέθαναν στον τρίτο όροφο και 16 ακόμη άνθρωποι είναι τώρα στο νοσοκομείο. Ο τρομοκράτης συνελήφθη. Είναι 19 χρονών… δεν έχουν εντοπιστεί άλλοι συνεργοί”, συνέχισε ο Μινιχάνοφ. Μαρτυρίες αναφέρουν πως κάποιοι μαθητές ( τουλάχιστον 2) σκοτώθηκαν πέφτοντας έντρομοι από τα παράθυρα του τετραώροφου κτιρίου για να γλυτώσουν από την μανία του δράστη.

Ο 19χρονος δράστης είναι ο Ilnaz Galyaviev.

Ήταν απόφοιτος του σχολείου και μέχρι πρόσφατα σπούδαζε σε ένα τοπικό κολέγιο. Εισέβαλε το πρωί στο σχολείο, κρατώντας ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Στην αρχή τραυμάτισε την καθαρίστρια και τον επιστάτη και ανέβηκε έπειτα στον τρίτο όροφο για να μπει στην τάξη ενός πρώην δασκάλου του. Εκεί σκότωσε επτά μαθητές. “Δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν Θεός αμέσως, αλλά περίπου πριν από δύο μήνες. Το καλοκαίρι άρχισε να ξυπνά μέσα μου ένα τέρας. Άρχισα να μισώ τους πάντες. Πάντα μισούσα τους πάντες αλλά άρχισα να τους μισώ περισσότερο. Μην τολμήσετε να μου αποδώσετε ψυχολογικές ή ψυχιατρικές βλακείες” είπε ο δράστης στους αστυνομικούς. Ο 19χρονος είχε πάρει άδεια για οπλοφορία στις 28 Απριλίου, δύο ημέρες μετά την αποβολή του από το κολέγιο. Χρησιμοποίησε ένα όπλο Hatsan Escort PS.

“Δεν μου είπε κανείς τίποτα. Μόνος μου κατάλαβα ότι είμαι Θεός. Πρώτα το είπα στη μητέρα μου. Δεν έχω μητέρα απλά την αποκαλώ “εσύ”. Δεν είναι μητέρα μου, δεν έχω γονείς” συνέχισε. Οι δάσκαλοί του και οι συμμαθητές του περιγράφουν ένα ήσυχο παιδί που δεν συμμετείχε σε καβγάδες.

Μετά τη σημερινή επίθεση οι αρχές του Ταταρστάν ανακοίνωσαν ότι θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης αυτής που αριθμεί περίπου 1,2 εκατομμύριο κατοίκους.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε σήμερα την επείγουσα επανεξέταση των κανονισμών που επιτρέπουν την οπλοφορία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τέλος, το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών θα στείλει γιατρούς και ψυχολόγους στο Καζάν για να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματίες της επίθεσης, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice