OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Φρένο στη διασκέδαση σε μπαρ, κλαμπ και νυχτερινά κέντρα- Τι θα ισχύει

Δεν κράτησε για πολύ η χαλαρότητα στην διασκέδαση και τα επιδημιολογικά δεδομένα έφεραν νέα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού που παρατηρείται στα κέντρα διασκέδασης, κυρίως μεταξύ ατόμων νεαρής ηλικίας, τα οποία μάλλον καθυστερημένα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, “από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης, τα κλαμπ, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό για την υπερμετάδοση σε αυτούς τους χώρους”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεση απειλή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για όσους επιχειρηματίες παραβιάζουν τα μέτρα, αν και η ολιγωρία και η παντελής έλλειψη ελέγχων μέχρι σήμερα είναι αδιανόητη για ένα συντεταγμένο κράτος.

Συγκεκριμένα:

-για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ., το πρόστιμο ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και θα γίνεται άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για επτά ημέρες

– για τα καταστήματα άνω 200τμ. το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ και θα γίνεται άμεση σφράγιση από την επόμενη ημέρα της παράβασης για επτά ημέρες

– σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινάει την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες

– σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες θα είναι δυνατή η επιβολή των κυρώσεων ακόμη και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει παράβαση. “Το μέτρο αυτό έχει στόχο να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού σε μικρότερες ηλικίες και να περάσουμε όλοι ένα πιο ασφαλές και κυρίως ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι”, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice