OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αργυρή Ολυμπιονίκης η Εθνική Πόλο – Πάλεψε σαν θηρίο απέναντι στη Σερβία

Αργυρή η Εθνική Ομάδα των Ανδρών στην υδατοσφαίριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Τεράστια επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση και την Ελλάδα.

 Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης , Καπότσης, Φουντούλης , Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης , Κολόμβος , Γκιουβέτσης , Βλαχόπουλος .

Στον μεγάλο τελικό απέναντι στην ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο,  Σερβία πάλεψε για 4 οκτάλεπτα σαν θηρίο και τελικά δεν άντεξε στην μεγάλη πίεση στα τελευταία λεπτά και ηττήθηκε με 13-10. Όπως είπε ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος, αχίλλειος φτέρνα ήταν σήμερα το μεγάλο της όπλο, η άμυνα.

Η ΕΞΈΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ 

Οι Σέρβοι ξεκίνησαν φανταστικά το παιχνίδι αλλά οι Έλληνες επέστρεψαν από το 4-7. Δεν μπόρεσαν όμως να διαχειριστούν τα σουτ των Σέρβων στη συνέχεια και γνώρισαν δίκαια την ήττα.

Μπήκαν δυνατά οι Σέρβοι

Ο Δημήτρης Σκουμπάκης με γκολ του σε επίθεση στον παραπάνω θ’ ανοίξει το σκορ στο 7.15′ αλλά ο Ντούσκο Πιέτλοβιτς και αυτός στον παραπάνω ισοφαρίζει σε 1-1. Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς στο 5.46′ σκοράρει για το 2-1 και ο Χριστόδουλος Κολόμβος ισοφαρίζει σε 2-2 σ’ ένα γκολ που χρειάστηκε VAR για να μετρήσει.

Ο Γιάκσιτς “γράφει” στον παραπάνω το 3-2 και στο 3.47′ ο Φιλίποβιτς με εύστοχο πέναλτι αυξάνει τη διαφορά στο +2 (4-2). Γκολ από τον Πιέτλοβιτς για το 5-2. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος στο 2.10′ και στον παραπάνω μειώνει σε 5-3 αλλά ο Νίκολα Γιάκσιτς “γράφει” το 6-3.

Η αντίδραση της Ελληνικής ομάδας φέρνει το παιχνίδι στα ίσια 

Στο 7.36” του 2ου με γκολ του Γιάννη Φουντούλη στον παραπάνω η Ελλάδα μειώνει σε 6-4 αλλά ο Ντούσαν Μάντιτς αυξάνει τη διαφορά πάλι στο +3 (7-4). Στο 5.33′ ο Βλαχόπουλος μειώνει σε 7-5 με γκολ από την περιφέρεια και στο 4.43′ ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με γκολ στον παραπάνω μειώνει στο γκολ (7-6).

Με γκολ του Αλέξανδρου Παπαναστασίου η Ελλάδα ισοφαρίζει σε 7-7 στο 4.05 και μπαίνει ξανά στο παιχνίδι! Στα 4΄΄ ο Πρλαϊνοβιτς σκοράρει για το 8-7.

Στο ξεκίνημα του 3ου ο Ντούσαν Μάντιτς στον παραπάνω πάει τη διαφορά στο +2 (9-7). Ο Κώστας Μουρίκης με γκολ από τα 2 μέτρα “γράφει” το 9-8 στο 5.14΄΄ και ο Γιάννης Φουντούλης στο 3.32′ ισοφαρίζει σε 9-9 στον παραπάνω!

Με τον Πρλαϊνοβιτς οι Σέρβοι αποκτούν προβάδισμα με 10-9.

Το 4ο καθοριστικό οκτάλεπτο 

Το 4ο αρχίζει με ασίστ του Γενηδουνιά και γκολ από τον Σκουμπάκη στον παραπάνω για το 10-10 στο 7.23΄. Ο Σκουμπάκης θα υποπέσει σε πέναλτι και ο Πρλαϊνοβιτς θα το εκτελέσει για το 11-10.

Ο Μίτροβιτς στον παραπάνω θα ¨γράψει” το 12-10 και με το 3ο γκολ του ο Μάντιτς στον παραπάνω στέλνει την διαφορά στο +3 (13-10) στα 4.08 πριν το τέλος.

Τα οχτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-1, 1-4.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.
Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 2, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ.1

Ο μαέστρος της αργυρ0ύ ολυμπιονίκη Θοδωρής Βλάχος ανέφερε : Έχουμε γράψει ιστορία. Δυστυχώς θέλαμε το χρυσό αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε πολλά τέρματα, τα περισσότερα σε αγώνα και αυτό μας στοίχισε. Δεν διαχειριστήκαμε σωστά την αρχή και τέλος στο παιχνίδι αλλά δείξαμε στην διάρκεια πως αξίζαμε τη νίκη.  Η Εθνική Ομάδα είναι η πιο ανανεωμένη ομάδα στο Τόκιο.” 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice