OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εισαγγελική παρέμβαση κατά του ενοχλητικού καθηγητή Κούβελα

Τελικά η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη; Λειτουργεί με τα ίδια αντανακλαστικά απέναντι σε θνητούς και ημίθεους; Από πότε μια αναφορά ενός καταξιωμένου επιστήμονα σε ιατρικό περιστατικό, μπορεί να αποτελεί προϊόν εισαγγελικής έρευνας, όταν μάλιστα ακολουθεί επίσημα πορίσματα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας;

Χωρίς να υπάρχει επίσημη καταγγελία ( εκτός και αν υπήρξε τηλεφωνική πίεση, όπως στην περίπτωση του Εβρίτη κτηνοτρόφου), η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης  παρενέβει αυτοβούλως, επικαλούμενη δημοσιεύματα, για την τοποθέτηση του ενοχλητικού καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Προ ημερών σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού, γράφοντας πως προτρέπει «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη».

Το πρωτοφανές παράπτωμα του καθηγητή Κούβελα, που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως επιστημονική θέση πέρα της πολιτικής διάστασης που έχει, είναι εμφανές ότι αποτελεί μια αφορμή για να του ασκηθεί ψυχολογική  πίεση, εξαιτίας των θέσεων που εκφράζει απέναντι στην κυβερνητική πολιτική από την έναρξη της επιδημιολογικής κρίσης.

Η Εισαγγελία με βάση δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο διέταξε προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα που  ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι απορίας άξιο τι θα αναζητήσει. Αν είναι μεμπτό ένας επιστήμονας να υποθέσει πως κάποιος εμβολιασμένος υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επίσημα συνδέσει συμβάντα θρομβώσεων, μυοκαρδίτιδας, περικαρδίτιδας  ως παρενέργειες των συγκεκριμένων εμβολίων; Ο καθηγητής λογικά συνέδεσε ως πιθανό αίτιο του ισχαιμικού τον πρόσφατο εμβολιασμού του υφυπουργού, βάση των δεδομένων και η κίτρινη κάρτα σημαίνει πως θα πρέπει να διερευνηθεί. Δεν αποφάνθηκε, προτροπή για διερεύνηση του περιστατικού έκανε.

Ο καθηγητής Κούβελας δεν είπε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από όσα ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις παρενέργειες των εμβολίων… μήπως να ασκηθεί και εισαγγελική παρέμβαση κατά του ΠΟΥ; Μήπως όμως επιχειρείται ένα είδος εκφοβισμού, σε όποιον αμφισβητεί τον “Θείο Λόγο” και πόσο συνάδει σε μια ευνομούμενη δημοκρατία αυτή η πρακτική;

Θα περιμέναμε η Εισαγγελία να είχε ασκήσει προκαταρκτική έρευνα κατά των διαχειριστών της Πολιτικής Προστασίας για ευθύνες που προκύπτουν από τις πράξεις τους, οι οποίες οδήγησαν στο πύρινο ολοκαύτωμα της Βόρειας Εύβοιας, της Αττικής και της Ηλείας. Όταν μάλιστα έχουν καταγραφεί επώνυμα αναφορές από θεσμικούς παράγοντες( δημάρχους-κοινοτάρχες) για εγκληματική αμέλεια, ολιγωρία και για βούληση να καεί ο τόπος.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice