OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πογκρόμ Τούρκων σε σπίτια και καταστήματα Σύρων, στην Άγκυρα

Ημέρες Κωνσταντινούπολης του 1955 θύμισε η Άγκυρα όπου τούρκοι γκρίζοι λύκοι λεηλάτησαν σπίτια και καταστήματα Σύρων, σε συνοικία της τουρκικής πρωτεύουσας σε μια πράξη μίσους και εκδίκησης.

Αφορμή ο  καυγάς δύο ομάδων – Τούρκων και Σύρων- που κατέληξε στον θάνατο ενός νεαρού Τούρκου, είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί πογκρόμ κατά των Σύρων προσφύγων που διαμένουν σε μια συνοικία της Άγκυρας. Ο νεαρός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και κατέληξε στο νοσοκομείο, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν τον δράστη των φονικών χτυπημάτων ως Σύρο.

Εκατοντάδες γκρίζοι λύκοι εισέβαλαν σε καταστήματα και σπίτια Σύρων προσφύγων στις συνοικίες Öncer και Battalgazi της περιοχής Altindag της πρωτεύουσας της Άγκυρας, το βράδυ της Τετάρτης, θέλοντας να εκδικηθούν τον θάνατο του νεαρού Emirhan Yalçin. Παρόλο που δύο Σύροι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το θάνατο του νεαρού Τούρκου και προφυλακίστηκαν από δικαστή. Οι δύο κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» χωρίς να διευκρινίζεται επισήμως η υπηκοότητά τους.

Μετά την κηδεία του 18χρονου Yalçin, στην οποία παρέστησαν αρκετοί βουλευτές, ένας αναπληρωτής υπουργός και διάφοροι τοπικοί και επαρχιακοί ηγέτες.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σχεδόν 80 ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να ενθάρρυναν ή να έλαβαν μέρος σε επιθέσεις εναντίον καταστημάτων που ανήκουν σε Σύρους. «Ταυτοποιήσαμε και συλλάβαμε 76 ανθρώπους που μοιράστηκαν ψευδείς πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την πρόκληση ή τη συμμετοχή» σε αυτές τις επιθέσεις, ανέφερε σε ανακοίνωση η αστυνομία.

Μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν, 38 ήταν γνωστοί στην αστυνομία για υποθέσεις κλοπής, ξυλοδαρμών και τραυματισμών, ή διακίνησης ναρκωτικών.

Ο επικεφαλής της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, Κερέμ Κινίκ, έγραψε στο Twitter πως ένα παιδάκι Σύρων προσφύγων διακομίστηκε στο νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε από πέτρα που έπεσε μέσα στο σπίτι όπου μένει η οικογένειά του.
«Ποια παράδοσή μας προβλέπει τον λιθοβολισμό των σπιτιών τη νύκτα; Πολλοί πρόσφυγες επικοινώνησαν μαζί μας και δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις ζωές των παιδιών τους», κατήγγειλε.

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice