OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανθρωποκτονία από αμέλεια(πλημμέλημα), για τον αστυνομικό που παρέσυρε τον 23χρονο Ιάσωνα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια(πλημμέλημα)  άσκησε ο εισαγγελέας κατά του αστυνομικού, που παραβίασε τον ΚΟΚ και τραυμάτισε θανάσιμα τον 23χρονο Ιάσονα, στο τροχαίο που έγινε έξω από τη Βουλή, τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια αποδίδει ο εισαγγελέας στον αστυνομικό, που τον περασμένο Μάρτιο, ως οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που έχει διατεθεί στη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, κινήθηκε παράνομα για να εισέλθει στην Βουλή και εμβόλισε τραυματίζοντας  θανάσιμα τον 23χρονο μοτοσυκλετιστή, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Για την υπόθεση αυτή διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Απ. Ανδρέου και η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της και τη διαβίβαση στην εισαγγελία της δικογραφίας που σχημάτισε η Τροχαία. Αξίζει να σημειωθεί ότι νεαρός άνδρας μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά λίγα 24ωρα αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μάλιστα, η οικογένειά του αποφάσισε και δώρισε τα όργανα του για να σώσει άλλες ζωές.

Η δίωξη σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα και ο υπαίτιος του θανατηφόρου τροχαίου αναμένεται να πέσει στα “μαλακά”…

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice