OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Επιχείρηση Ελευθερία ή διχοτόμηση; Χωρίζουν την Ελλάδα στα δυο – Νέα εκδικητικά μέτρα σε μη εμβολιασμένους

Από επιχείρηση “Ελευθερία” τείνει να μετατραπεί σε επιχείρηση διχοτόμησης της χώρας.

Τραβάει τα άκρα η κυβέρνηση υιοθετώντας νέα μέτρα με το πρόσχημα της επιβράβευσης όσων έσπευσαν να εμβολιαστούν. Επενδύουν στο πλαίσιο κοινωνικής σύγκρουσης και διχασμού αντί να προσπαθούν με πολιτικές ενημέρωσης και σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων του πολίτη να πείσουν το 40% περίπου της ελληνικής κοινωνίας να εμβολιαστεί.

Μας ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι θα ανακοινωθούν αύριο νέα μέτρα που θα αφορούν τους “νομιμόφρονες” πολίτες, αναφέροντας πως  «προφανώς οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στην μάχη κατά της πανδημίας».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στους αμιγείς χώρους εστίασης και διασκέδασης, οι θαμώνες δεν θα είναι υποχρεωτικά καθιστοί, ενώ δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα. Παράλληλα οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα. Στις κόκκινες περιοχές, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται κανονικά κατά τις ώρες νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ τα αμιγή καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα έχουν κανονικά μουσική.

Προφανώς στο Μαξίμου πιστεύουν πως δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση για 4 εκατ. περίπου Έλληνες και Ελληνίδες και βάζοντας τους απέναντι στους υπόλοιπους θα καταφέρουν να πετύχουν αυτά που δεν μπόρεσαν οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές τους, οι οποίες δικαίως οδήγησαν την κοινωνία να απωλέσει την εμπιστοσύνη της στους κρατικούς φορείς, ακόμη και στην επιστημονική κοινότητα.

Κάτι που δεν συνέβη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που ακολούθησαν μια άλλη πολιτική και κατάφεραν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και κατάργηση μέτρων κοινωνικού αποκλεισμού. Χώρες όπως η Σουηδία και η Δανία που σήμερα λειτουργούν χωρίς περιοριστικά μέτρα, έχοντας περάσει στην λογική της εποχιακής επιδημίας. Στην Ελλάδα η πολιτική έχει υποκαταστήσει την επιστήμη και προφανώς κάποιοι επέλεξαν να πορευτούν με τους μισούς Έλληνες, θεωρώντας ότι αρκούν για τις κάλπες.

Το ότι η κοινωνική κόπωση έχει οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη, με απρόβλεπτες συνέπειες, αυτό δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί των χαρτογιακάδων του Μεγάρου Μαξίμου που κινούνται μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, παριστάνοντας τα καλά παιδιά. Μόνο που το αφήγημα της πετυχημένης διαχείρισης κατέπεσε ακόμη και από την καθολική απόσυρση των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στην διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που έρχονται ανατιμήσεις φωτιά σε βασικά αγαθά και η ελληνική οικογένεια θα κληθεί να περάσει ένα δύσκολο χειμώνα, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, εχθρικότητας και κοινωνικής σύγκρουσης.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice