OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ συνεχίζει να επιβάλει πρόστιμα – Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60

Αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχεται αποδυναμωμένο από τους χιλιάδες υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές συνεχίζει να υιοθετεί την πολιτική του κοινωνικού διχασμού και αποκλεισμού.

Νέα σκληρά μέτρα που στοχοποιούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, που παραβιάζουν θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 60 ετών. Δίνεται περιθώριο μέχρι της 16 Ιανουαρίου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους και θα τους δοθεί προτεραιότητα.  Διαφορετικά κάθε μήνα θα υπάρχει – για τον καθένα – διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ που θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας”, είπε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα υπάρχουν 580 χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών ανεμβολίαστοι.

Αυτό βέβαια που ανακοινώνει σήμερα ενισχύει την άποψη ότι το πρόγραμμα Εμβολιασμού απέτυχε και είχε εξαρχής λανθασμένη κατεύθυνση, πέρα του εσφαλμένου μηνύματος περί Ελευθερίας και ανοσίας. Αντί να επικεντρωθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε ηλικίες άνω των 70 ετών που αποτελούν και ομάδες υψηλού κινδύνου, προσπάθησαν να επιβάλλουν τον γενικό εμβολιασμό με εκβιασμούς και αποκλεισμούς, δημιουργώντας κλίμα κοινωνικής έντασης και διχασμού. Αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να είναι στις υψηλότερες θέσεις στις απώλειες ασθενών.

Υποκριτικό και επικοινωνιακά φτηνό ότι τα πρόστιμα θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας χρηματοδοτείτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, όχι από πρόστιμα εκβιασμού. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες πληρώνουν τους ίδιους φόρους και έχουν τα ίδια δικαιώματα. Τα νοσοκομεία θέλουν γιατρούς και νοσοκόμες, υποδομές, με τα 100 ευρα δεν χτίζεται σύστημα υγείας. 

“Κόμμα εμβολιασμένων”, χτίζει η Νέα Δημοκρατία 

Είναι σαφές ότι η πολιτική της κυβέρνησης δείχνει να αγκαλιάζει το εκλογικό σώμα των εμβολιασμένων και να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής αποσύνθεσης και έντασης, ξέροντας πως έτσι χτίζει εκλογική βάση. Έχοντας ως δεδομένο πως το 65% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, παίζει επικοινωνιακά με αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που της αρκεί. Για αυτό και έχει περάσει το μήνυμα στους εμβολιασμένους ότι είναι πλήρως ελεύθεροι, κρύβοντας συστηματικά την πραγματική εικόνα. Ότι νοσούν, μεταδίδουν και κινδυνεύουν, όπως και οι ανεμβολίαστοι έστω και λιγότερο. Ξέρει πως οι τρομοκρατημένοι πολίτες θα χειροκροτήσουν κάθε μέτρο ανεξάρτητα αν καταστρατηγούνται θεμελιώδης αρχές και δικαιώματα.

Η υιοθέτηση μέτρων εκβιασμού και εξόντωσης ,που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά και καταστροφικά, δείχνει μια προσέγγιση εξαρχής μη επιστημονική, απάνθρωπη, αλαζονική και με έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας. Ο άνθρωπος ορίζει το σώμα του και τη ψυχή του. Μόνο σε περιόδους σκοτεινών εποχών εφαρμόζονταν τέτοιες απάνθρωπες λογικές. Όπως στον μεσαίωνα, στην περίοδο της ναζιστικής επιδρομής, στην περίοδο του Σταλινισμού.  Η εισπρακτική και τιμωριτική λογική είχε ως αποτέλεσμα να ενταθεί το κλίμα αντίδρασης και άρνησης. Ειδικά όταν βλέπουν οι πολίτες να μην ακολουθούνται τέτοιες αυταρχικές και ολοκληρωτικές λογικές σε άλλες χώρες που κατάφεραν να νικήσουν την πανδημία, χωρίς να αντιγράφουν καθεστωτικές συμπεριφορές.

Στην Ελβετία έγινε διαβούλευση με το λαό, διενεργήθηκε δημοψήφισμα για την εφαρμογή των μέτρων, εδώ στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία περάσαμε στην Μοναρχία του τρόμου.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice