OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Μπάιντεν στην πρώτη του προεδρική χάρη στη γαλοπούλα των Ευχαριστιών

(CNN) Οπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες, τις ονομασίες Peanut Butter and Jelly, την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της πρώτης παραδοσιακής τελετής χάριτος της γαλοπούλας της προεδρίας του.

Σε μια τελετή γεμάτη αστεία στον Κήπο των Τριαντάφυλλων του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν έδωσε χάρη στα δύο πουλερικά, αποφεύγοντάς τα και τα δύο να γίνουν προεδρικό γεύμα αυτές τις γιορτές.
«Τελικά, το Peanut Butter and Jelly επιλέχθηκαν με βάση την ιδιοσυγκρασία, την εμφάνισή τους και, υποψιάζομαι, το καθεστώς εμβολιασμού τους», αστειεύτηκε ο Πρόεδρος. «Ναι, αντί να κοπανιστούν, αυτές οι δύο γαλοπούλες ενισχύονται».
Ο Μπάιντεν είπε ότι το Peanut Butter and Jelly ήταν «δύο ονόματα στα οποία δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο», προσθέτοντας: «Πρέπει να σας παραδεχτώ, η γυναίκα μου δεν μου αρέσει να το παραδέχομαι – αυτό μου αρέσει για μεσημεριανό γεύμα».
Ο Πρόεδρος αφιέρωσε επίσης μια στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής για να αναγνωρίσει την πανδημία του Covid-19 και να επιστρέψει στις παραδόσεις των Ευχαριστιών με αγαπημένα πρόσωπα.
«Με κάθε σοβαρότητα, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε παραδόσεις όπως αυτή για να μας υπενθυμίζουν πώς από το σκοτάδι, υπάρχει φως, ελπίδα και πρόοδος και — αυτό αντιπροσωπεύει η φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών, κατά την άποψή μου», είπε ο Πρόεδρος. “Τόσοι πολλοί από εμάς θα μαζευτούμε με τους αγαπημένους μας για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Και θα επανασυνδεθούμε με τις παραδόσεις, με τα τραπέζια μας και τις καρδιές μας γεμάτες χάρη και ευγνωμοσύνη για όλους όσους το έκαναν δυνατό.”
Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε επιστήμονες και εργαζόμενους πρώτης γραμμής που ανέπτυξαν και χορήγησαν το εμβόλιο Covid-19, καθώς και βασικούς εργαζόμενους, ηγέτες πίστης και τους εργαζόμενους που καλλιεργούν και μαζεύουν τα τρόφιμα στα τραπέζια των Αμερικανών.
Η υπαίθρια τελετή, στην οποία συμμετείχαν οι οικογένειες και τα παιδιά των στελεχών του Λευκού Οίκου, έρχεται δύο εβδομάδες αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενέκριναν μια σύσταση για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά του Covid-19.
Μετά την τελετή, θα αποσυρθούν στην πατρίδα τους στη Φάρμα Εκπαίδευσης και Έρευνας Επιστημών των Ζώων του Πανεπιστημίου Purdue.
Τα πουλιά που εκτράφηκαν στην Ιντιάνα συνέρρεαν στην Ουάσιγκτον, DC, αυτή την εβδομάδα, διαμένοντας στο πολυτελές ξενοδοχείο Willard και παρακολούθησαν μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη με την Εθνική Ομοσπονδία Γαλοπούλας  πριν από την εμφάνισή τους στον Λευκό Οίκο.

“Η αύξηση του προεδρικού κοπαδιού γαλοπούλας ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστική φέτος. Όπως όλοι γνωρίζουμε, με μια ακόμη χρονιά αβεβαιότητας με την πανδημία, αυτό το έργο ήταν πραγματικά κάτι που πρέπει να περιμένουμε”, δήλωσε ο καλλιεργητής Andrea Welp την Πέμπτη.
Η Εθνική Ομοσπονδία Γαλοπούλας έγινε ο επίσημος προμηθευτής γαλοπούλας για την πρώτη οικογένεια το 1947 και η επίσημη τελετή παρουσίασης της γαλοπούλας υπήρχε από τον Πρόεδρο Χάρι Τρούμαν. Ο Τρούμαν ήταν ο πρώτος που δέχτηκε μια γαλοπούλα από αυτούς — ωστόσο, δεν λυπήθηκε το πουλί.
Το Peanut Butter and Jelly, η Εθνική Τουρκία για την Ημέρα των Ευχαριστιών, περπατούν στη σουίτα τους στο Willard Hotel μετά από μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Τουρκίας στις 18 Νοεμβρίου 2021 στην Ουάσιγκτον, DC.
Το Peanut Butter and Jelly, η Εθνική Γαλοπούλα για την Ημέρα των Ευχαριστιών, περπατούν στη σουίτα τους στο Willard Hotel μετά από μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ομοσπονδία Γαλοπούλας στις 18 Νοεμβρίου 2021 στην Ουάσιγκτον, DC.
Οι φήμες για χάρη της γαλοπούλας πηγαίνουν πίσω στην προεδρική ιστορία μέχρι την κυβέρνηση Λίνκολν. Η λαογραφία λέει ότι ο μικρός γιος του Λίνκολν ζήτησε από τον πατέρα του να γλιτώσει μια γαλοπούλα που υποτίθεται ότι ήταν μέρος του δείπνου τους για την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Η πρώτη τεκμηριωμένη χάρη στην γαλοπούλα δόθηκε από τον Πρόεδρο John F. Kennedy το 1963, αν και δεν έπιασε αμέσως. Παρόλο που ο Πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ έδωσε χάρη στον Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, κανένας από τους δύο δεν αποφάσισε να δώσει επίσημα χάρη σε καμία γαλοπούλα.
Η χάρη στην γαλοπούλα έγινε ο κανόνας στον Λευκό Οίκο το 1989, όταν ο Πρόεδρος Τζορτζ Χ. Β. Μπους αναβίωσε την παράδοση, που αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο της εορταστικής περιόδου του Λευκού Οίκου.
Η απόφαση του Μπάιντεν να συνεχίσει την παράδοση έρχεται σε μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα.
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ο Πρόεδρος υποβλήθηκε σε ετήσια φυσική κατάσταση στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed. Ο Μπάιντεν μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στην Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, ενώ βρισκόταν υπό αναισθησία κατά τη διάρκεια του τμήματος κολονοσκόπησης των εξετάσεών του.
Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισαν επίσης υπέρ της έγκρισης της νομοθεσίας του Μπάιντεν για την επέκταση του δικτύου κοινωνικής ασφάλισης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος τώρα αντιμετωπίζει δύσκολο δρόμο στη Γερουσία.
Και το απόγευμα της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν από την υποτίθεται ότι είχε γίνει η χάρη, ο Kyle Rittenhouse κρίθηκε αθώος για ανθρωποκτονία από πρόθεση πρώτου βαθμού και τέσσερις άλλες κατηγορίες την Παρασκευή σε σχέση με τον θανατηφόρο πυροβολισμό δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός άλλου κατά τη διάρκεια της περσινής επίθεσης. αναταραχή στην Kenosha του Ουισκόνσιν.
Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν σημείωσε μια σημαντική νομοθετική νίκη αυτή την εβδομάδα με την υπογραφή του νομοσχεδίου του για τις υποδομές σε νόμο, η χάρη έρχεται εν μέσω πληθωρισμού στο τραπέζι των Ευχαριστιών .
Μια νέα έρευνα της American Farm Bureau Federation διαπίστωσε ότι το δείπνο της Ημέρας των Ευχαριστιών θα κοστίσει 14% περισσότερο για τους Αμερικανούς φέτος, με αρκετούς παράγοντες που οδηγούν στην αύξηση των τιμών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων Αμερικανών που αναμένεται να μαγειρεύουν στο σπίτι φέτος και άλλων οικονομικών αναταραχών. Ενώ αυτή η έρευνα διαπίστωσε ότι η γαλοπούλα αυξήθηκε κατά 24% από πέρυσι, αυτή η τιμή εξαρτάται από το πότε αγοράστηκε το πουλερικό.
Ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλσακ δήλωσε την Τετάρτη ότι «τα καλά νέα είναι ότι οι κορυφαίοι παραγωγοί γαλοπούλας στη χώρα είναι βέβαιοι ότι όλοι όσοι θέλουν ένα πουλί για το δείπνο τους για την Ημέρα των Ευχαριστιών θα μπορούν να το πάρουν και ένα μεγάλο θα κοστίζει μόνο 1$ δολάρια περισσότερο από πέρυσι».

Πηγή CNN

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice