OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Θρησκευτικός μεσαίωνας στη Ζάκυνθο- Σε αργία 14 ιερείς με φιρμάνι Μητροπολίτη

Μετά τους γιατρούς και τις νοσοκόμες το παραληρών σύστημα αφήνει και τις εκκλησίες χωρίς ιερείς, ενώ βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει ο εορτασμός των Χριστουγέννων. Με μεθόδους που ούτε οι άπιστοι Οθωμανοί και τα κτήνη της Βέρμαχ δεν τόλμησαν, η Εκκλησία κινδυνεύει να διαρραγεί.

Σε αποκεφαλιστές ιερέων έχουν μετατραπεί οι θεριακλήδες Μητροπολίτες, δίνοντας εξετάσεις υποταγής στο πολιτικό σύστημα και τα ΕΣΠΑ. Στην πυρά της Ιεράς Εξέτασης η Ορθοδοξία. 

Με μια μεσαιωνικού τύπου απόφαση ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιςο Δ’, έθεσε σε αργία 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της covid-19, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των  πιστών.

Οι πιστοί στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου είναι αναστατωμένοι για την πρωτοφανή απόφαση και πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου “τρικάκια” εναντίον της απόφασης. Στο κείμενο τους κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για “απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες”, ότι η συμπεριφορά του ιεράρχη έχει διαταράξει την ψυχική γαλήνη του ποιμνίου.

Η κατάσταση που δημιουργείται πλέον στο νησί είναι δύσκολη, καθώς εάν οι ανεμβολίαστοι ιερείς επιμείνουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν και είναι βέβαιο πως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου, που θα μείνουν χωρίς ιερείς και ακολουθίες, ενόψει Χριστουγέννων. Ο παπάς στα μικρά χωριά  εκτός από θρησκευτικός λειτουργός, είναι στηλοβάτης, διδάσκαλος, ψυχαναλητής, συμπαραστάτης σε ξεχασμένα γερόντια. Χωριά χωρίς παπά είναι χωριά χωρίς πυξίδα.

Αυτό είναι το κείμενο της διαμαρτυρίας

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος σε ένα θεολογικό του κείμενο ξεκαθαρίζει πως στην Εκκλησία δεν μπορούν να τεθούν κανόνες που αλλοιώνουν το κήρυγμα και τις διδαχές του μοναδικού ιδιοκτήτη της, του Κυρίου.

“Η Εκκλησία ονομάζει άγιον τον Ιερό Ναό και δέεται για όσους εισέρχονται σ’ αυτόν μετά πίστεως, ευλαβείας και φόβου Θεού και για όσους αγαπούν την ευπρέπειά Του. Τον θεωρεί Οίκον του Θεού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίζει την πανταχού Θεϊκή παρουσία. Ο Ίδιος ο Κύριος τον Ναό τον ονομάζει οίκον του Πατρός Του και μάλιστα τον υπερασπίζεται από εκείνους οι οποίοι τον έχουν μετατρέψει σε οίκον εμπορίου ή σπήλαιον ληστών και τους εκδιώκει με αυστηρότητα και βίαιο τρόπο. (Μάρκ. ια,´17 και Ιωάν. β´,16)”, γράφει ο Μητροπολίτης.

“Μόνον, λοιπόν, οι άθεοι και οι άπιστοι και οι μη μυημένοι ακόμη στην πίστη και οι Κατηχούμενοι δεν μπορούσαν και δεν μπορούν να μετέχουν στο Ιερό Μυστήριο. Οι Κατηχούμενοι, ωστόσο, ήσαν παρόντες στο πρώτο μέρος της θείας Λειτουργίας, στην διακονία και την προσφορά του Λόγου”, προσθέτει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χρυσόστομος τονίζει με σημασία: “Ο Ιερός Ναός είναι Οίκος Θεού και όχι ιδιοκτησία κανενός μας και ο Θεός έχει προσκαλέσει όλους μας, λέγοντας «Δεύτε προς με πάντες» και έχει διαβεβαιώσει ότι «τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξω….» (Ιωάν. στ´,37). Συνεπώς, «Τις ημάς χωρίσει της αγάπης του Χριστού;» (Ρωμ.η’, 35) και «Τίς εγκαλέσει κατά εκλεκτών Θεού;» (Ρωμ. η’, 34)”.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice