OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι στη Βιένννη, κατά της «δικτατορίας του κορονοϊού»

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από το μεσημέρι στο κέντρο της Βιέννης, διαμαρτυρόμενοι τόσο για το lockdown όσο και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Οι συγκεντρωμένοι που υπολογίζονται πάνω από 40.000, βρέθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από την καγκελαρία και κρατούσαν  πανό με συνθήματα κατά της «δικτατορίας του κορονοϊού». «Όχι στον διχασμό της κοινωνίας» έγραφε ένα πλακάτ, καυτηριάζοντας τον κοινωνικό διχασμό που επιβάλλει ο αντιδημοκρατικός διαχωρισμός των πολιτών.

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη που ανακοίνωσε πως προχωρά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού κάτι που έχει δημιουργήσει παγκόσμιο σοκ και ανησυχία.

Μεταξύ αυτών που έκαναν έκκληση για «αντίσταση» στα μέτρα ήταν και η Καταρίνα Γκίρσερ, η οποία κατάγεται από το Τιρόλο και έκανε ένα ταξίδι έξι ωρών για να διαδηλώσει.

«Δεν είναι φυσιολογικό να μας στερούν τα δικαιώματά μας» είπε η 42χρονη καθηγήτρια, η οποία εδώ και πολλούς μήνες κρατάει τα τέσσερα παιδιά της στο σπίτι. «Η πίεση στο σχολείο είναι τεράστια», σχολίασε, αναφερόμενη στα τεστ PCR που γίνονται κάθε εβδομάδα στις τάξεις. «Η κυβέρνηση θέλει να μας διχάσει, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice