OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκτροπή Πικραμένου: «Θα προτιμούσα να σώσω μια ζωή παρά να με πούνε δημοκράτη»

Απίστευτο παραλήρημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Παναγιώτη Πικραμένου που ξεπερνάει τα όρια της δημοκρατίας και της υπηρέτησης αξιών για τις οποίες χύθηκε αίμα σε αγώνες απελευθερωτικούς, κοινωνικούς και εθνικούς.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Παναγιώτης Πικραμένος απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου “εάν προκειμένου να αντιμετωπίσεις τον κορονοϊό θα είναι καλοδεχούμενοι  κάποιοι περιορισμοί στην δημοκρατία;” υποστήριξε ότι “εγώ θα προτιμούσα να σώσω μια ανθρώπινη ζωή παρά να πω ότι υπήρξα δημοκράτης”.

Παναγιώτη Πικραμμένε για τη δημοκρατία θυσιάστηκαν ζωές, για να φύγουν αντιλήψεις σαν τις δικές σου, που γεννάνε φασισμό και ολοκληρωτισμό. Που μηδενίζουν την δημοκρατία, στη γη που τη γέννησε.

«Δεν ήταν στις επιλογές της κυβέρνησης ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά είναι πολύ μεγάλο προτέρημα της κυβέρνησης και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου να μπορεί να μεταβάλει την άποψή του, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν και να προσαρμόζεται. Αλίμονο, αν μέναμε προσκολλημένοι στο παρελθόν από πείσμα», υποστήριξε δείχνοντας το κλίμα σκέψης που επικρατεί στα κυβερνητικά κλιμάκια. Προσκολλημένοι στο παρελθόν, όσοι πιστεύουν στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της κοινωνική δικαιοσύνης, της ελεύθερης σκέψης και επιλογής.

“Ασθενήν έχομεν και γύψον του εβάλαμεν”, είχε πει ο δικτάτορας Παπαδόπουλος επικαλούμενος την σωτηρία του λαού. Πρόστιμα θανάτου υιοθετεί ο Πικραμένος και η παρέα του, με την επίκληση της σωτηρίας μας. Η ιστορία κάνει κύκλους και ξαναγράφει μελανές σελίδες.

Είναι ένα ακόμη χτύπημα που προκαλεί ανατριχίλα. Χθες η γνωστή νεοφιλελεύθερη σύμβουλος της πρωθυπουργικής αυλής Μιράντα Ξαφά, επανέφερε την πρόταση της για κατάργηση της δημόσια υγείας. Το ΕΣΥ δεν πρέπει να είναι δημόσιο είπε και συμβαδίζει με την εγκληματική απόφαση να τεθούν σε αναστολή 7000 υγειονομικοί και με την πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Εκ πεποιθήσεως ο Μητσοτάκης δεν θέλει κοινωνικό κράτος.

Τελικά είναι ζήτημα υγείας ή ζήτημα δημοκρατίας; Χρησιμοποιούν την πανδημία για να περιοσρίσουν την δημοκρατία στον τόπο; Τι ετοιμάζουν; 

 

Σχετικά Άρθρα

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice

Έκρηξη Χάρη Δούκα: “Το ποτήρι ξεχείλισε…. ο Ανδρουλάκης να πάρει θέση”

otavoice