OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Απίστευτη επίθεση του Μητροπολίτη Ζακύνθου σε βουλευτή που επισκέφτηκε Μονή με ανεμβολίαστους μοναχούς

Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας, υπευθυνότητας  και ανθρωπιάς με φόντο την ακατάσχετη τρομοφοβία και τον διαρκή ανταγωνισμό ποιος θα επιδοθεί σε σκληρότερο εφαρμοστή του κοινωνικού διχασμού, ποιος θα πάρει τα εύσημα από το περιβάλλον του Μαξίμου. Όταν όμως αυτό υιοθετείται από Ιεράρχες παύει να είναι μια ακραία κοινωνική συμπεριφορά, μια μη κοινωνικά αποδεκτή πράξη και γίνεται εφιάλτης ψυχής και τρόμος για την ηθική κατάπτωση που έχει οδηγηθεί η χώρα.

Μια απίστευτη επιστολή που θυμίζει χαφιεδισμό άλλων σκοτεινών περιόδων, εστάλη προς τον Πρωθυπουργό από τον  Μητροπολίτη Ζάκυνθου, Διονύσιο, με την οποία διαμαρτύρεται για τον κυβερνητικό βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη, ο οποίος επισκέφθηκε μοναστήρι με αντιεμβολιαστές μοναχούς (όπως ισχυρίζεται) και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

“Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες” αναφέρει στην πρωτοφανή για υπηρέτη της Εκκλησίας επιστολή του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου.

Από πότε απαγορεύεται η επίσκεψη σε μοναστήρια με το πρόσχημα του μη εμβολιασμού; Υπάρχει κ. Διονύσιε κάποια σχετική οδηγία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου; Υιοθετεί η Εκκλησία θέσεις κοινωνικού απαρχάιντ; Μπορεί μέλος της Εκκλησίας να υιοθετεί τέτοιες αντιθεολογικές και αντιχριστιανικές απόψεις; 

Απάντηση Βουλευτή: Ο Μητροπολίτης… έχει άλλα κίνητρα. Θίγονται τοπικά συμφέροντα από τις τοποθετήσεις μου!!!

Πληρωμένη απάντηση ήρθε από τον θιγόμενο βουλευτή που έκανε ευθεία νύξη ότι τα κίνητρα του Μητροπολίτη δεν είναι υγειονομικού χαρακτήρα αλλά συνδέονται με τοπικά οικονομικά συμφέροντα τα όποια θίγονται από τις θέσεις που εκφράζει, όπως για το θέμα του Ναυαγίου. Ο βουλευτής επισημαίνει ότι βρέθηκε στις μονές στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου ως εκπροσώπου του νομού, συνοδευόμενος μάλιστα από την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου για θέματα υποδομών που είχαν προκύψει για την ασφάλεια των μονών.

“Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με πρόσφατη επίσκεψή μου σε Μοναστήρι θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
❗️Οφείλω να ξεκαθαρίσω με απολύτως σαφή και εξόχως κατηγορηματικό τρόπο πως εγώ ο ίδιος τόσο ως ιατρός όσο και ως Βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
❗️Τη θέση μου αυτή την υποστήριξα, μάλιστα, σταθερά σε κάθε στιγμή του ιδιωτικού και δημόσιου βίου μου. Τόσο σε συνεντεύξεις μου, σε εισηγήσεις μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανακοινώσεις μου όσο και στην καθημερινή επαφή που είχα με τους πολίτες του τόπου μου καθιστούσα σαφή θέση μου υπέρ του εμβολιασμού.
❗️Άλλωστε, όλοι μου οι συμπολίτες γνωρίζουν πως ως ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου επί τριάντα και πλέον χρόνια υπηρέτησα πιστά την ιατρική επιστήμη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία.
♦️Είναι συνεπώς, απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να με συνδέσουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ένα κίνημα που πρώτα απ’ όλα προσβάλει την επιστήμη που τόσο πιστά και απαρέγκλιτα υπηρέτησα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή.
❗️Επιπλέον, θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι το Μοναστήρι είναι η τρίτη φορά που το επισκεπτόμαστε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κα Μοθωναίου και αυτό διότι η Ιερά Μονή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εισροής υδάτων σε κάποιο από τα κτίριά της, πρόβλημα στο οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό να δώσουμε λύση. ♦️Με την ευκαιρία, λοιπόν, της δια του παραπάνω λόγου επισκέψεώς μας δώσαμε το παρών και στη θεία λειτουργία της Κυριακής.
‼️Να τονισθεί δε πως ο Υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών είναι εμβολιασμένος και με τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
🆘‼️Κλείνοντας, προσωπικά εκτιμώ πως οι τοποθετήσεις μου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice