OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Κακοκαιρία: Διάσωση οδηγού στα Φάρσαλα- Απομακρύνονται οι κάτοικοι στο Ανοχώρι

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Διομήδης” στη Θεσσαλία. Επιχείρηση της Πυροσβεστικής  στα Φάρσαλα έγινε περίπου στη 1.30 μ.μ. της Τρίτης σε σημείο του δρόμου Ευύδριο – Κρήνη, το οποίο έχει πλημμυρίσει…

Σύμφωνα με το larissanet.gr  εγκλωβίστηκε οδηγός, του οποίου το όχημα δεν ήταν εφικτό να συνεχίσει την πορεία. Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν σώο τον οδηγό.

Στα Φάρσαλα έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα και την τελευταία ώρα επικρατεί αγωνία μεταξύ των κατοίκων στο Ανωχώρι, καθώς τα νερά των χειμάρρων του Ταμπάκου και του Ενιπέα έχουν πατήσει τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, οι κάτοικοι απομακρύνονται εσπευσμένα από το χωριό.

Η πεδιάδα των Φαρσάλων μοιάζει με μία τεράστια λίμνη και οι κάτοικοι δηλώνουν με απόγνωση στην τηλεόραση της Θεσσαλίας πως “ζούμε ένα νέο Ιανό”.

Η υπερχείλιση χειμάρρων – αποστραγγιστικών τάφρων και η μεγάλη συγκέντρωση νερών οδήγησε νωρίτερα στην απόφαση για προληπτική εκκένωση της Υπέρειας του Δήμου Φαρσάλων.

Σημειώνεται ότι βρίσκεται υπό εξέταση η λήψη αντίστοιχης απόφασης για τις κοινότητες: Κατωχώρι, Ανωχώρι και Μεγάλο Ευύδριο.

Σε κατάστασης ετοιμότητας παραμένει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γ. Αλεξούλη για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων από την κακοκαιρία «Διομήδης».

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, μέχρι αυτή την ώρα, είναι λίγα, εντοπίζονται κυρίως σε συνοικίες και αφορούν κυρίως σε πτώσεις δέντρων και κλαδιών.

Ειδικότερα, από το πρωί συνεργεία του Δήμου επενέβησαν σε 6 περιπτώσεις πτώσεων δέντρων και κλαδιών στις συνοικίες Νεάπολη, Παπασταύρου, Νέα Σμύρνη και Ανθούπολη.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice