OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Μπλόκα των κατοίκων της Χίου στην νέα δομή μεταναστών, στο Θόλος

Με μπλόκα  οι κάτοικοι επιχειρούν να εμποδίσουν την κατασκευή νέου χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο Θόλος

Την αντίδραση σύσσωμης της κοινωνίας της Χίου προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Εκατοντάδες κάτοικοι πραγματοποίησαν χθες συμβολική συγκέντρωση ενάντια στην κατασκευή δομής στο Θόλος, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να αρχίσουν 24ωρη φύλαξη της περιοχής από τις 6 σήμερα το πρωί.

Η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων της Λαγκάδας, της Συκιάδας, των Καρδαμύλων, του Βροντάδου και της Χίου άρχισαν τις κινητοποιήσεις, καθώς η ανάδοχος εταιρία ΤΕΡΝΑ έχει ανακοινώσει την έναρξη εργασιών κατασκευής της νέας δομής από αύριο το πρωί. Οι εργασίες περιλαμβάνουν πραγματοποίηση τομών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, παρουσία εκπροσώπου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Χίου.

Ξεκίνησε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, η 24ωρη φύλαξη της περιοχής του Θόλους, με τους κατοίκους Συκιάδας, Λαγκάδας και Βροντάδου να εναλλάσσουν βάρδιες ανά δύο ώρες τόσο από στεριά όσο και από θάλασσα.

Μετά τη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση, στον χώρο όπου σχεδιάζεται η ανέγερση της νέας δομής, οι κάτοικοι πυκνώνουν την παρουσία τους, δηλώντας την αντίθεσή τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό ενώ στην είσοδο προς τον χώρο, τοποθετήθηκε μικρός λυόμενος οικίσκος για τις ανάγκες φύλαξης,

Όλα αυτά τη στιγμή, που σύμφωνα με πληροφορίες του «politischios.gr», η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 4/1, έναρξη των εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία, μάλλον παίρνει παράταση για το άμεσο μέλλον, με δεδομένο ότι, εργολάβοι που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο έργο, φαίνεται ότι κάνουν ένα βήμα πίσω, μετά τις αντιδράσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόσο η κυβέρνηση όσο και η ανάδοχος εταιρείας, κάθε άλλο παρά εγκαταλείπουν τον σχεδιασμό, τονίζοντας ότι, η δομή θα ολοκληρωθεί εντός του 2022. Μάλιστα πληροφορίες του «π», αναφέρουν ότι, στελέχη της αναδόχου εταιρείας, καθόλη τη διάρκεια των εορτών, παρέμειναν στη Χίο πραγματοποιώντας σειρά επαφών.

Την αντίθεσή τους στη δημιουργία μιας νέας δομής τύπου ΒΙΑΛ στην περιοχή του Θόλους εκφράζουν το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Επιμελητήριο, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Γυναικών, το Σωματείο Συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ και ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού του νησιού.

Εξάλλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να αποστείλει εξώδικο στην ανάδοχο εταιρία ΤΕΡΝΑ, ζητώντας να απέχει από οποιαδήποτε εργασία στον χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Χίου, ο οποίος και θα οριοθετηθεί με σήμανση, ενώ δημοτικά μηχανήματα θα παραταχθούν στη δημοτική έκταση της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice