OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μειώσουν την καραντίνα σε θετικούς, στις πέντε ημέρες

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συστήσουν στα άτομα που εκτίθενται στον Covid να τερματίσουν την απομόνωση, εάν έχουν βγει αρνητικά στον ιό μετά από πέντε ημέρες, δήλωσε την Κυριακή ο Δρ Άντονι Φάουτσι.
Η κίνηση θα μπορούσε να γίνει αφού το CDC αντιμετώπισε σκληρά σχόλια για την απόφασή του την περασμένη εβδομάδα να αλλάξει τις περιόδους απομόνωσης του Covid-19 για ασυμπτωματικά άτομα σε πέντε ημέρες από 10.
″Πιστεύω ότι θα ακούσουμε περισσότερα για αυτό την επόμενη μέρα περίπου από το CDC”, είπε ο Fauci.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να συστήσουν στα άτομα που εκτίθενται στον Covid να τερματίσουν την απομόνωση, εάν βγουν αρνητικά στον ιό μετά από πέντε ημέρες, δήλωσε την Κυριακή ο αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες Δρ Άντονι Φάουτσι.

Η κίνηση θα μπορούσε να γίνει αφού τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αντιμετώπισαν σκληρά σχόλια για την απόφασή τους την περασμένη εβδομάδα να μειώσει τις περιόδους απομόνωσης για τα ασυμπτωματικά άτομα σε πέντε ημέρες από 10, ακόμα κι αν το άτομο συνεχίσει να είναι θετικό.

«Υπήρξε κάποια ανησυχία σχετικά με το γιατί δεν ζητάμε από τους ανθρώπους σε αυτήν την περίοδο πέντε ημερών να υποβληθούν σε εξετάσεις», είπε ο Fauci στην εκπομπή «This Week» του ABC. «Αυτό είναι κάτι που εξετάζεται τώρα».

«Το CDC γνωρίζει πολύ καλά ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις σχετικά με αυτό. Κοιτάζοντας το ξανά, μπορεί να υπάρχει μια επιλογή σε αυτό, ότι η δοκιμή θα μπορούσε να είναι μέρος αυτού. Και νομίζω ότι θα ακούσουμε περισσότερα για αυτό την επόμενη μέρα περίπου από το CDC», πρόσθεσε.

«Εγώ ο ίδιος πιστεύω ότι αυτό είναι λογικό να γίνει», είπε αργότερα ο Fauci στην εκπομπή «State of the Union» του CNN.

Οι ενημερωμένες κατευθυντήριες γραμμές έρχονται εν μέσω αύξησης των νέων περιπτώσεων Covid-19, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής omicron. Κάποιοι επέκριναν την κίνηση ότι θέτει τα επιχειρηματικά συμφέροντα πάνω από την επιστήμη, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να επιδεινώσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού σε εθνικό επίπεδο.

Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν υπερασπιστεί την αλλαγή.

«Στο δεύτερο μισό της περιόδου των 10 ημερών, που κανονικά θα ήταν μια περίοδος απομόνωσης 10 ημερών, η πιθανότητα μεταδοτικότητας είναι σημαντικά χαμηλότερη σε αυτό το δεύτερο εξάμηνο. Για αυτόν τον λόγο, το CDC έκρινε ότι θα ήταν σχετικά χαμηλός ο κίνδυνος να διώξουν τους ανθρώπους έξω», είπε ο Fauci στο CNN.

Η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο οργανισμός απέφυγε να προτείνει δοκιμές εκτός απομόνωσης, επειδή η επιστήμη ήταν ασαφές σχετικά με το εάν οι γρήγορες δοκιμές αντιγόνου αποτελούν καλή ένδειξη μεταδοτικότητας. Εν τω μεταξύ, οι εξετάσεις PCR μπορούν να δείξουν την ασθένεια για μήνες.

Αναφερόμενος στην έκρηξη του Omicron στις ΗΠΑ ως «τσουνάμι», ο Fauci προειδοποίησε επίσης το κοινό να μην ξεγελαστεί από προκαταρκτικά δεδομένα που υποδηλώνουν ότι η παραλλαγή δεν έχει τη σοβαρότητα των προηγούμενων παραλλαγών του Covid-19, όπως η Delta.

“Έχετε έναν ιό που φαίνεται ότι μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρός, τουλάχιστον από δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει από τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη και μερικά από προκαταρκτικά δεδομένα από εδώ στις ΗΠΑ”, είπε στο CNN του State of the Union.
«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον, κάπως περίπλοκο ζήτημα… τόσοι πολλοί άνθρωποι μολύνονται που το καθαρό ποσό, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που θα χρειαστούν νοσηλεία, μπορεί να αυξηθεί. Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε σε αυτές τις αναφορές. Θα δεχθούμε ακόμα πολλές νοσηλεύσεις».
Πηγή: cnbc.com-theguardian.com

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice