OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Πλαφόν στο PCR μετά από ένα χρόνο κερδοσκοπίας και αδράνειας

Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος κυβερνητικής αδράνειας για να σταματήσει η απίστευτη κερδοσκοπία με θύμα τον έλληνα πολίτη. Σε ένα επιδημειολογικό περιβάλλον που ο εργαστηριακός έλεγχος θα έπρεπε να είναι δημόσιο κτήμα απαλλαγμένο από κυκλώματα κερδοσκοπίας, είχε μετατραπεί σε πηγή αφαίμαξης για κάθε φορολογούμενο πολίτη που αναγκαζόταν να πληρώνει καπέλο για να διαπιστώσει αν νοσεί.

Εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στις τσέπες ενός συστήματος που στήθηκε παράπλευρα στην επιδημιολογική κρίση και την εκμεταλλεύτηκε με τον πιο αισχρό τρόπο.

Γιατί κύριε Γεωργιάδη σιωπούσες επί ένα χρόνο; 

Με σημερινή ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης, θυμήθηκε να ασκήσει τον θεσμικό ρόλο του και αλλάζει την ανώτατη τιμή στα 47 ευρώ για τα μοριακά τεστ (PCR), που μέχρι σήμερα κόσιζαν από 70 έως 120 ευρώ. Πάλι όμως παραμένει ιδιαίτερα ακριβό, όταν γνωρίζουμε πως τα Rapid tests και τα self tests δεν είναι αξιόπιστα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.
Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.
Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης”.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice