OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκκλησιαστικός μεσαίωνας στη Λέσβο: Έξι ιερείς σε αργία λόγω άρνησης εμβολιασμού

Διώξεις σε υγειονομικούς , διώξεις και σε ιερείς…

Έξι ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης τέθηκαν με απόφαση του μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, σε αργία μετ’ αποδοχών, δηλαδή τους απαγορεύεται να λειτουργούν στους ναούς τους, λόγω της άρνησής τους να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου περί εμβολιασμών για την αποφυγή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στους ίδιους επιβλήθηκαν με την ίδια απόφαση και εκκλησιαστικές ποινές όπως η «άρση οφικίων». Οι ιερείς θα επιστρέψουν πάντως στις θέσεις τους μόλις και εφόσον εμβολιασθούν.

Η απόφαση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης αναβιώνει περιόδους θρησκευτικού μεσαίωνα όπου η θρησκεία είχε εκτροχιαστεί από το δρόμο του Κυρίου και είχε εμπλακεί με τα παιχνίδια εξουσίας, κάνοντας εγκλήματα.

Η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που έχουν υιοθετήσει σκληρά τιμωρητικά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων πολιτών, κάτι βέβαια που δεν οδήγησε στην προστασία των πολιτών αφού είμαστε στην κορυφή των ανθρώπινων απωλειών, ειδικά μετά την επιβολή μια διχαστικής και εξοντωτικής πολιτικής.

Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα που διώκει εκπροσώπους της Πίστης και τους θέτει εκτός Εκκλησίας. Σε καμιά ευρωπαική χώρα δεν τέθηκαν περιορισμοί στους χώρους λατρείας (εκτός από βασικά υγειονομικά πρωτόκολα) και κυρίως δεν εκδιώχθηκαν ιερείς. Υποτίθεται πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν υιοθέτησε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων , αλλά έκανε σύσταση. Όμως κάποιοι βασιλικότεροι του βασιλέως Μητροπολίτες υπερέβησαν τις αποφάσεις και έβγαλαν την ρομφαία

Ίδια τιμωρητική πολιτική και στους υγειονομικούς, όπου την ώρα της μάχης με τεράστιες ελλείψεις χωρίς καμμιά επιστημονική τεκμηρίωση 7000 γιατροί νοσηλευτές τέθηκαν εκτός συστήματος υγείας.

Σχετικά Άρθρα

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice

Έκρηξη Χάρη Δούκα: “Το ποτήρι ξεχείλισε…. ο Ανδρουλάκης να πάρει θέση”

otavoice