OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ζελένσκι: «Οι απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων είναι τεράστιες…το μεγαλύτερο πλήγμα εδώ και δεκαετίες»

Σε εφιάλτη για τα ρωσικά στρτατεύματα μετατρέπεται καθημερινά η επιχείρηγση εισβολής στην Ουκρανία. Σε μια ομιλία μέσω βίντεο το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων ήταν τεράστιες και πρόκειται για το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει υποστεί ο ρωσικός στρατός εδώ και δεκαετίες.

«Οι απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων είναι τεράστιες. Η δυναμική των απωλειών των κατακτητών την 17η ημέρα είναι τέτοια που μπορούμε να πούμε με σιγουριά: αυτό είναι το μεγαλύτερο πλήγμα στον ρωσικό στρατό εδώ και δεκαετίες» τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, 31 τακτικές ομάδες τάγματος του εχθρού έχουν χάσει τη μαχητική τους ικανότητα.

Ο Ρώσος στρατιώτης αιχμαλωτίζεται όχι μόνο μόνος του, αλλά σε ολόκληρες ομάδες… Οι απώλειες των εισβολέων σε τεχνικές δυνατότητες είναι απλά εκπληκτικές. Περισσότερα από 360 τανκ. 1205 τεθωρακισμένα. Και αυτό χωρίς να υπολογίζονται οι απώλειες στις μάχες αυτή τη νύχτα και σήμερα το πρωί. “Περισσότερα από 80 ελικόπτερα. Εκατοντάδες και εκατοντάδες μονάδες άλλου εξοπλισμού. Ειδικότερα, τα πιο σύγχρονα μοντέλα για τα οποία είναι περήφανη η Ρωσία”, υπογράμμισε.

Ο Ζελένσκι ανέφερε, επίσης, ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την άσκηση πίεσης στη Ρωσία για την απελευθέρωση του δημάρχου της Μελιτόπολης, τον οποίο, σύμφωνα με την Ουκρανία, απήγαγαν χθες ρωσικές δυνάμεις.

Επίσης προέτρεψε τη Ρωσία να στηρίξει μια συμφωνημένη εκεχειρία, προκειμένου να επιτρέψει να προχωρήσουν οι εκκενώσεις από την πόλη της Μαριούπολης, αφότου κατηγόρησε τη Μόσχα για την αποτυχία προηγούμενων τέτοιων αποπειρών.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice