OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Εκτός κυβερνητικής γραμμής η διοίκηση του ΟΛΠΑ,έκλεισε επιχείρηση εν μέσω κορονοϊού

Με μια ανάλγητη και εκτός κυβερνητικής γραμμής απόφαση της, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών βάζει λουκέτο σε υγιή επιχείρηση που λειτουργούσε επί 8 έτη στο Νέο Λιμάνι. Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται ,την ώρα που αναστέλονται υποχρεώσεις προς εφορίες και ταμεία , η διορισμένη διοίκηση των τεχνοκρατών στο λιμάνι της Πάτρας κινείτε σε άλλα μονοπάτια, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Θα πρέπει ο διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Τσώνης που είναι και κομματικό στέλεχος να εξηγήσει στο Μαξίμου τους λόγους για τους οποίους εκδίωξε μια υγιή επιχείρηση από το λιμάνι και μάλιστα σε μια ώρα κρίσης που ο πρωθυπουργός εξέπεμψε διαφορετικό μήνυμα στην κοινωνία.

Η επιχείρηση Farina Porto που είχε την διαχείρηση της εστίασης στο λιμάνι της Πάτρας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με την επιδημία του κορονοϊού. Βασική της πελατεία ήταν οι επιβάτες και οι επαγγελματίες μεταφορείς από την ακτοπλοϊκή Πάτρα – Ιταλία , η οποία όμως μετά τα δραματικά γεγονότα εξάπλωσης του κορονοϊού, σχεδόν μηδενίστηκε. Τα πλοία της γραμμής ταξιδεύουν σχεδόν άδεια και ο χώρος του λιμένα Πατρών μοιάζει με φάντασμα.

Όπως εξηγεί ο επιχειρηματίας Γιώργος Παπαδόπουλος που διευθύνει το Farina Porto , πληρώνουμε μηνιαίο ενοίκιο στον ΟΛΠΑ , 6.500 ευρώ , ενώ ο ημερήσιος τζίρος δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ. Αυτό συμβαίνει επί 3 εβδομάδες και κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε θα σταματήσει.

Ζητήσαμε από τη διοίκηση του ΟΛΠΑ λόγω του ότι έληξε η σύμβαση που είχαμε να μας κάνουν μια μείωση του ενοικίου, τουλάχιστον για όσο διαρκεί η κρίση για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και να μη βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς όπως εξηγεί ο επιχειρηματίας , δεν βρήκαν καμιά ανταπόκριση και μάλιστα πήραν εντολή σε 48 ώρες να εκκενώσουν το χώρο.

Πληρώνουμε στον οργανισμό 8 χρόνια όλες τις υποχρεώσεις μας, δεν οφείλουμε ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με άλλους που έχουν ασυλία, είμασταν τυπικοί και σωστοί και αυτοί μας το ανταποδίδουν με εξόντωση, σαν να έψαχναν μια αφορμή για να φύγει η επιχείρηση μας από το λιμάνι.

Η πιάτσα βουϊζει ότι η διοίκηση για δικούς της λόγους ήθελε να φύγει το Farina Porto από το λιμάνι και να δοθεί πιθανά σε άλλον επιχειρηματία. Βέβαια την πρόεδρο Ερασμία Κανίστρα , τον διευθύνοντα σύμβουλο Παναγιώτη Τσώνη δεν τους συγκινεί ούτε ότι κάποιοι θα μείνουν άνεργοι, ούτε ότι φεύγει μια υγιή επιχείρηση με την οποία είχε ο οργανισμός μια άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία και αποκόμισε σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Μήπως θα πρέπει το γραφείο του πρωθυπουργού να ρίξει μια ματιά στα τεκτενόμενα στο Νέο Λιμάνι …. γιατί κάποιοι φαίνεται πως βρίσκονται σε άλλο έργο πρωταγωνιστές.

 

Σχετικά Άρθρα

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

otavoice

Λίβανος: «Οι δρόμοι γέμισαν αίμα» – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μακελειό

otavoice

Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

otavoice

Πυρκαγιά σε περιφέρεια της Ρωσίας λόγω επιδρομής της Ουκρανίας με drones

otavoice

6 εκατ. παιδιά επηρεάστηκαν από τις καταστροφικές επιπτώσεις του τυφώνα Γιάγκι

otavoice

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil – Αποκαταστάθηκε η κίνηση

otavoice