OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο “Συνταγματολόγος των συνταγματαρχών” ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό και απολύσεις

Το σύστημα έχει βγάλει μπροστά πολλούς “ειδικούς” σαν λαγούς για να πλασάρει τον εμβολιασμό του COVID ως υποχρεωτικό. Η αρχική δέσμευση του Πρωθυπουργού, ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει υποχρεωτικός, το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί και αναζητείται τρόπος έστω εμμέσως να επιβληθεί.

Η πρόταση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, με πρόφαση τον τουρισμό και η υποχρεωτική πολιτική εμβολιασμού που μεθοδεύεται σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες ( για αρχή) είναι ξεκάθαρες ενδείξεις ότι οδηγούμαστε στην πλήρη εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Αυτή η μεθόδευση δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά μια τάση που έχει υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά κράτη.

Ο γνωστός συνταγματολόγος και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Πέτρος Παραράς που το 2016 μετά τις αποκαλύψεις για συνεργασία του με το καθεστώς των Συνταγματαρχών ( ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του συντάγματος της χούντας) οδηγήθηκε σε παραίτηση από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος , τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάνοντας ακόμη ένα βήμα ωμότητας συνδέοντας το με απολύσεις στον εργασιακό χώρο ( αναφέρει για υγειονομικούς αλλά δεν το περιορίζει) σε όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Πρωτοφανή θέση που ξεφεύγει από τα δημοκρατικά και συνταγματικά όρια, διαστροφή, θυμίζει αρρωστημένες νοοτροπίες που οδήγησαν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως την περίοδο του ναζισμού, με αποκορύφωμα τα πειράματα του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς και το Ολοκαύτωμα κατά των Εβραίων. Το άλμα Παραρά είναι ευθεία βολή κατά των ατομικών ελευθεριών.

“Ο καθένας είναι ιδιοκτήτης του εαυτού του. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις δημοσίου συμφέροντος που κάμπτεται αυτή η εξουσία του ανθρώπου”, είπε κυνικά ο συνταγματολόγος .

 «Καταλήγω στην ακραία περίπτωση της μη πρόσληψης στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα αν ο πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος, για να καταδείξω την υποχρέωση του εμβολιασμού, τουλάχιστον για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας» υπογράμμισε,  δείχνοντας ότι κάποιοι ετοιμάζουν να συνδέσουν την εργασία με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και δεν είναι καθόλου τυχαία η παρέμβαση Παραρά.

Να θυμίσουμε ότι στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος ο Πέτρος Παραράς είχε προταθεί από τον Υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο ( που τους συνδέει προσωπική φιλία) και πως ο συνταγματολόγος  κατείχε σημαντικές θέσεις στην ιεραρχία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, εξου και είναι επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ. Άρα δεν μιλάμε για κάποιο τυχαίο πρόσωπο αλλά για ένα πρόσωπο από τον κεντρικό πυρήνα του συστήματος εξουσίας.

Τα εμβόλια έχουν συμβάλλει καταλυτικά να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής και να καταπολεμηθούν σοβαρές ασθένειες. Αυτή τη φορά όμως όλα έχουν γίνει κάτω από ένα πέπλο βιασύνης ( με επίκληση την δημόσια υγεία) και δεν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα επιστημονικά πρωτόκολλα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα για την παρασκευή και διάθεση εμβολίων.

Τα εμβόλια πέρασαν από μια διαδικασία περιορισμένης κλινικής έρευνας (αντίστοιχα εμβόλια πέρασαν από πολύχρονη διαδικασία και ελέγχθηκαν οι τυχόν παρενέργειες τους) για αυτό και σήμερα υπάρχουν πολλά καινά και αναπάντητα ερωτήματα. Η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να τίθεται κάτω από αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας. Η απόφαση για τον εμβολιασμό είναι προσωπική υπόθεση και κανείς δεν μπορεί να τον επιβάλλει έμμεσα ή άμεσα.

Μην ξεχνάμε πως εμβολιάζουμε υγιής ανθρώπους, δεν χορηγούμε φάρμακο σε σοβαρά ασθενούν τες, οπότε οποιοδήποτε ρίσκο θα είχε νόημα… κάτι βέβαια που στην χώρα μας δεν έγινε για τους σοβαρά πάσχοντες με κορονοϊό και τα ποσοστά θνησιμότητας των νοσούντων είναι αυξημένα σε σχέση με το ΜΟ της παγκόσμιας κοινότητας. Στο 2% είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος και στο 3,1% στην Ελλάδα, που σημαίνει μερικές χιλιάδες θάνατοι παραπάνω από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ , η Σουηδία, η Ιαπωνία , η Γαλλία.

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice