OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Ραντεβού στην Ακρόπολη-Πέταξε τη μάσκα ο Δένδιας και έπνιξε στις αγκαλιές τον Τσαβούσογλου

Εμβρόντητη η κοινωνία παρακολούθησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να υποδέχεται τον τούρκο ομόλογο του στην Ακρόπολη, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Τέτοια εκδηλωτικότατα ούτε με τον Κύπριο ομόλογο του δεν έχει επιδείξει.

Πέταξε ο Δένδιας την μάσκα (κυριολεκτικά) και αγκάλιασε σφιχτά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στέλνοντας στα σκουπίδια το υγειονομικό πρωτόκολλο. Σαν να αγκάλιαζε ένα δικό του ξεχωριστό πρόσωπο και όχι τον σεσημασμένο τρομοκράτη του Αιγαίου και της Θράκης.

Νωρίτερα ο τούρκος ΥΠΕΞ είχε θέσει από την Κομοτηνή, θέμα τουρκικής μειονότητας και αποκάλεσε το μειονοτικό σχολείο, ως τουρκικό σχολείο, σε μια ύψιστη κίνηση αμφισβήτησης που έρχεται σαν συνέχεια των επανειλημμένων προκλητικών αναφορών του Ταγίπ Ερντογάν και των στελεχών της κυβέρνησης του.

Ο Τσαβούσογλου κατάφερε να πετύχει μια διπλωματική νίκη, αναγκάζοντας την ελληνική πλευρά να αποδεχτεί  παθητικά την απρέπεια του σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα στη Θράκη. Για αυτό επέλεξε να ξεκινήσει από εκεί πριν τη επίσημη επίσκεψη. Είναι μια έμμεση αναγνώριση των τουρκικών διεκδικήσεων, που πλέον τις έβαλε επίσημα στο τραπέζι.

Αντί η ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στις προκλήσεις Τσαβούσογλου, επέλεξε να μην κάνει κανένα σχόλιο στην διάρκεια της επίσκεψης του στην Θράκη και αρκέστηκε κατά την αποχώρηση του σε μια τυπική και στερεότυπη ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου εξωτερικών.

Αντί να απειλήσει με ακύρωση τις διμερείς επαφές και να στείλει πίσω τον προκλητικό Τσαβούσογλου, ο Νίκος Δένδιας έκανε πως δεν είδε και πως δεν άκουσε, επιχειρώντας να προσπεράσει μια πρωτοφανή πρόκληση εντός ελληνικού εδάφους.

Αλήθεια ποιο μήνυμα στέλνει στην μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης ο Νίκος Δένδιας με αυτή την αντίδραση του; Πριν λίγες ώρες οι Πομάκοι, κήρυξαν ανεπιθύμητο , persona non grata, τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και βλέπουν μια υποτονική αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Μήπως ξεχνάει ο Νίκος Δένδιας σε τι καθεστώς ζουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη και τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται από την ανεξέλεγκτη δράση του τουρκικού προξενείου και των ψευτομουφτήδων;

Η σύρραξη στην Άγκυρα, που εκθλίφθηκε ως ρήξη των δυο πλευρών και ούτε λίγο ούτε πολύ ο Νίκος Δένδιας παρουσιάστηκε ως Τουρκοφάγος, φαίνεται πως ήταν επιφανειακή και ίσως προσχεδιασμένη. Όπως προσχεδιασμένη ήταν και η σημερινή αντίδραση να πετάξουν μπροστά στις κάμερες τις μάσκες τους.

Τελικά οι μάσκες έπεσαν….

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice