OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Ράμπο των κλινικαρχών, απειλεί με απολύσεις 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Αποφασισμένοι να πετάξουν στο δρόμο με οριστική απόλυση τους 7.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς παρουσιάζονται τα κυβερνητικά στελέχη, κάνοντας σμπαράλια το Σύνταγμα της χώρας αλλά και τα ψηφίσματα της Ευρωπιακής Ένωσης που απαγορεύει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με απόφαση τον Ιούνιο του 2021.

Δια μέσω στόματος του Ράμπο των κλινικαρχών Θάνου Πλεύρη (που θυμήθηκε το ακραίο ιδεολογικό παρελθόν του) από το βήμα της Βουλής έστειλε τελεσίγραφο σε γιατρούς νοσοκόμες και βοηθητικό προσωπικό πως όποιος δεν εμβολιαστέι θα θέσει τον ευατό του εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όλα αυτά την ώρα που τα νοσοκομεία έχουν τεράστια προβλήματα στελέχωσης και η έξαρση της πανδημίας χτυπάει κόκκινο.

“Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί. Το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου είναι η παράταση του μέτρου και άρα μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό δεν έχει εμβολιαστεί”.

“Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σε κάτι και το λέμε από τώρα. Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό, όχι μόνο για την περίοδο που είμαστε τώρα. Ο εμβολιασμός θα είναι απαραίτητος και επομένως εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι βρίσκονται σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να μην υπάρξει άλλη τέτοια δυνατότητα παράτασης και αναμονής του κράτους αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν, διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ” υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

“Συνεπώς όσοι θέλουν να βρίσκονται στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν θα εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ”, κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Πάντως φαίνεται οι κυβερνητικοί τσαμπουκάδες να πέφτουν στο κενό,  μιας και το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού με την απειλή της αναστολής εργασίας δεν απέδωσε καθώς ελάχιστοι αποφάσισαν να εμβολιαστούν για να αρθεί η αναστολή τους.

Τελικά ο Πλεύρης επιδιώκει να διαλυθεί το ΕΣΥ μέσα σε μια περίδο μάχης; Πως θα σταθεί όρθιο ενώ έχουμε δεδομένη την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα που επιβεβαίωσε την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία που αδυνατούν να παρέχουν σωστές υπηρεσίες και καθημερινά χάνονται ανθρώποι άδικα.

Τι επιδιώκει, να αναβαθμιστεί το stautus των πελατών του κλινικαρχών; Για αυτό συνεχίζουν να τους προστατεύουν και να τους έχουν εκτός μάχης κορονοϊού και να κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ από την κατάρρευσρη στης δημόσιας υγείας;

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice