OTA VOICE
Uncategorized Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Ερντογάν παραμένει αρνητικός στην ένταξη Σουηδίας Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η Άγκυρα δεν θα δει θετικά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο εκτός και εάν οι δύο αυτές χώρες δείξουν σαφώς ότι συνεργάζονται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και σε άλλα ζητήματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν φέρεται ωστόσο να είπε παράλληλα ότι στηρίζει την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες όλων των συμμάχων για θέματα ασφαλείας και ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης.

Νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο και σε τηλεφωνική τους επικοινωνία είπε ότι δεν είναι στο πνεύμα της Συμμαχίας να αγνοεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις που συνιστούν απειλή για μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ .

Ο Ερντογάν σε ένα κρεσέντο υποκροισίας παριστάνοντας τον τιμητή του δικαίου και της ειρήνης, ενώ ο ίδιος έχει εισβάλει με στρατεύματα σε τρίτες χώρες (όπως η Συρία) είπε στον Φινλανδό ομόλογο του ότι η Άγκυρα αναμένει σεβασμό και στήριξη για τον αγώνα της κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την εθνική της ασφάλεια και τον λαό της, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Προφανώς για τον Ερντογάν τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο, δεν είναι τρομοκρατικές οργανώσεις που καταπατούν την κυριαρχία και την ανεξαρησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ούτε βέβαια το προγκρόμ πολιτικών διώξεων, οι φυλακίσεις και οι εκετελέσεις όσων δεν υποκύπτουν στο καθεστώς Ερντογάν. Ούτε βέβαια ενοχλεί των ψευτοσουλτάνο η διεθνή καταδίκη της Τουρκίας σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice