OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κρέστενα – Καίγονται σπίτια- Εκκενώνεται η περιοχή(Βιντεο)

Σκηνές Αποκάλυψης στην Ηλεία!!  Η περιοχή ξαναζεί τον πύρινο εφιάλτη του 2007. Δραματική είναι η κατάσταση που διαμορφώθηκε μέσα σε λίγη ώρα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μακρίσια σε αγροτοδασική έκταση λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι.

Η φωτιά που ξεκίνησε σε δασική έκταση, κοντά σε λιοστάσια σε δύσβατη περιοχή, πήρε τεράστιες διαστάσεις και μαίνεται ανεξέλεγκτη γύρω από την πόλη της Κρέστενας και κινείται απειλητικά προς τα χωριά Γρύλλος, Φρύξα, Βρίνα και Σμέρνα, που έχει δοθεί εντολή εκκένωσης και απαγόρευσης μετακινήσεων. Μεγάλες οι καταστροφές, χάθηκαν περιουσίες, πολλές καλλιέργιες, κυρίως ελαιόδενδρα, αλλά και σπίτια.

Κόλαση φωτιάς επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Κρέστενα, όπου οι φλόγες από το νεκροταφείο της περιοχής, έχουν φτάσει στα σπίτια.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο το σημείο δεν είναι εύκολα προσβάσιμο, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η βοήθεια από αέρος.

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται επίσης να σωθεί το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή.

Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί για Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο  αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος και ενημέρωσε ότι  «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία».

Στο μέτωπο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. 

Συγκεκριμένα επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρο και 43 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την patrisnews  η φωτιά έχει λάβει  μεγάλες διαστάσεις και απειλεί κατοικίες της περιοχής, ενώ κινδυνεύει και το διυλιστήριο. Το μέτωπο που έχει σχηματιστεί έφτασε απειλητικά  στην περιοχή της Κρέστενας. Η πυρκαγιά έχει ήδη μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στην κατασκήνωση της Φρίξας και στο χωριό Γρύλλος.

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice