OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στις Smart Cities ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου με χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ!

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ύψους 3 εκατ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε για το δήμο μας και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο δημαρχείο,  ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη , παρουσία του υφυπουργού Θοδωρή Λιβάνιου,  του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, αντιδημάρχων και τοπικών συμβούλων.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, το πρόγραμμα αφορά σε καινοτόμες ιδέες, που στόχο έχουν την αναβάθμιση παροχής διαφόρων ψηφιακών υπηρεσιών, ανάμεσα στις οποίες: ψηφιακή εκπαίδευση, ψηφιακές διαβάσεις πεζών και στάσεις, μετρητές κατανάλωσης ρεύματος, αισθητήρες θορύβου, διαδραστική παιδική χαρά, «έξυπνα» παγκάκια, ψηφιακά ηλιακά δέντρα σε κεντρικές πλατείες και ψηφιακά συστήματα σηματοδότησης. Επίσης σχεδιάζεται σύστημα καταμέτρησης οχημάτων και αξιολόγησης ροής κυκλοφορίας, διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου και έξυπνου φωτισμού. Ακόμη, στην πρότασή μας συμπεριλαμβάνεται ασύρματο δίκτυο wi-fi, ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης υγειονομικής φροντίδας ευάλωτων ομάδων και πλατφόρμα ηλεκτρονικοποιημένης επικοινωνίας με τους πολίτες.


Ο κ. Μανδαλιανός τονίζει ότι η έγκριση και χρηματοδότηση ενός τόσο μεγάλου προγράμματος (με τη συμβολή της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών και του γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του δήμου) , το οποίο σε πρώτη φάση αφορά σε μόλις 17 δήμους πανελλαδικά, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, είναι μία εξέλιξη που θα βάλει τον πιο νεανικό δήμο πανελληνίως και δεύτερο μεγαλύτερο στη Β. Ελλάδα σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης. Μάλιστα, έχοντας αυτό ως ορίζοντα εξετάστηκαν με τους υπουργούς κι άλλες προτάσεις που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο.
Αξιοποιούμε για μια ακόμη φορά όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της πόλης και των δημοτών μας.
Υποστηρίζουμε καινοτόμες εφαρμογές και νέα τεχνολογικά εργαλεία, τα οποία απλουστεύουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Μπαίνουμε αποφασιστικά στον ψηφιακό κόσμο με αφετηρία και προορισμό τον άνθρωπο, καταλήγει ο δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Επενδύοντας στην Ταυτότητα της Πελοποννήσου – Νέο Place Brand

otavoice

203η επέτειος από την Άλωση της Τριπολιτσάς – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

otavoice

Συνάντηση της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice