OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βυθίστηκε στο 32% το ποσοστό εμπιστοσύνης των Γάλλων, στον Μακρόν

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥ FIGARO MAGAZINE – Στο 32% βυθίζεται το ποσοστό εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει χάσει 9 μονάδες από την επανεκλογή του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι σίγουρα ένας άτυπος πρόεδρος. Αφού πέτυχε το μοναδικό επίτευγμα επί της Πέμπτης Δημοκρατίας, να επανεκλεγεί εκτός συμβίωσης, βρίσκεται στο δρόμο για να πετύχει ένα νέο: να χάσει τους περισσότερους βαθμούς σε τρεις μήνες στο βαρόμετρο! Εκεί που οι προκάτοχοί του είδαν την αξιολόγηση της εμπιστοσύνης τους να πέφτει μετά τον πέμπτο ή τον έκτο μήνα, ο Εμμανουέλ Μακρόν επιτάχυνε την πτώση του.

Η μόνη παρηγοριά για τον αρχηγό του κράτους, είναι ότι διατηρεί την εκλογική  βάση του. Οι υποστηρικτές της Αναγέννησης εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται κατά 94%. Όμως, σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να βασιστεί στους Ρεπουμπλικάνους στο Κοινοβούλιο, το κεφάλαιό του διαβρώνεται επικίνδυνα με τους συμπαθούντες τους (- 11, έως 35%).

Για τον Μακρόν πρόβλημα είναι η θεαματική άνοδος της Μαρίν Λεπέν (+ 6, στο 39%), τώρα στη δεύτερη θέση του βαρόμετρου. Η στρατηγική της εξομάλυνσης, μετά τη δαιμονοποίηση, φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Προχωρά με συμπαθούντες στα δεξιά (36%, +7) αλλά και στο κέντρο (31%, +10), σίγουρα ευαίσθητοι στο γεγονός ότι αρνείται να μπλοκάρει θεσμούς.

Το αφεντικό της αριστεράς  δεν ήταν ποτέ τόσο ψηλά στο βαρόμετρο! Βρίσκεται ο Fabien Roussel στην 9η θέση, μπροστά από τον Jean-Luc Mélenchon. Η στάση του απέναντι στον αρχηγό των Νούπες και η ανασταλτική του στρατηγική φαίνεται να αποδίδουν καρπούς. Κερδίζει 18 πόντους στα αριστερά, στο 47%.

 

Επιστρέφοντας στο Παρίσι την Παρασκευή μετά από μια εβδομάδα στο εξωτερικό με πολλές διεθνείς συνόδους κορυφής -Ευρωπαϊκή, G7, ΝΑΤΟ και στη συνέχεια ΟΗΕ- ο Emmanuel Macron θα προεδρεύσει ενός Συμβουλίου Υπουργών στο Elysée τη Δευτέρα.

Πηγή: Lefigaro

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice