OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραγωδία στη Σεούλ- Στους 151 οι νεκροί που ποδοπατήθηκαν στο Χάλογουιν

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ κήρυξε εθνικό πένθος στον απόηχο της χθεσινής τραγωδίας κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Halloween στη Σεούλ.

«Είναι πραγματικά φρικτό», τόνισε ο πρόεδρος Γιουν σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μια τραγωδία που δεν έπρεπε να συμβεί».

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει ενδελεχώς τα αίτια «για να διασφαλίσει ότι τέτοιο δυστύχημα δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον».

Σε 151 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για το Χάλογουιν σε μια κεντρική συνοικία πρωτεύουσα Σεούλ, ενώ 150 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανέφερε ένας αξιωματούχος των πυροσβεστικών δυνάμεων, σε νέο απολογισμό της τραγωδίας από τους οποίους οι 19 σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Οι περισσότεροι από αυτούς που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στο περιστατικό του Halloween στη γειτονιά Itaewon της Σεούλ το βράδυ του Σαββάτου είναι έφηβοι ή άνθρωποι γύρω στα 20, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Yongsan.

Δύο αλλοδαποί έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία του Itaewon Halloween και πάνω από δώδεκα άλλοι —μεταξύ των οποίων ένας πολίτης των ΗΠΑ— ήταν μεταξύ των τραυματιών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η τραγωδία συνέβη περίπου στις 22:20 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα (18:20 ώρα Ελλάδας), καθώς ένα τεράστιο πλήθος κόσμου ξεχύθηκε σημειώθηκε στην περιοχή Ιταεγούν μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας για τους εορτασμούς του Χάλογουιν.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε 140 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες.

Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί : Με τα τοπικά νοσοκομεία να περιθάλπουν δεκάδες τραυματίες από την έκτακτη ανάγκη του Halloween της Σεούλ, ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί , δήλωσε τοπικός αξιωματούχος υγείας. Η αιτία των τραυματισμών και των θανάτων στο περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, πρόσθεσε ο Τσόι Τζάε-γουόν, επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Yongsan.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap δείχνουν πάνω από δώδεκα ανθρώπους να κείτονται σε έναν δρόμο, με διασώστες να τους βοηθούν. Πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους να δέχονται πρώτες βοήθειες από υπαλλήλους διάσωσης και ιδιώτες πολίτες στο σημείο.

Σε ένα βίντεο φαίνονται περίπου 20 πτώματα καλυμμένα με σεντόνια ή κουβέρτες. Άλλα θύματα μεταφέρονται με φορεία σε ασθενοφόρα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ διέταξε στο σημείο την ανάπτυξη δυνάμεων αντιμετώπισης καταστροφής, ενώ έδωσε εντολή στις αρχές να ταυτοποιήσουν γρήγορα τα θύματα στη Σεούλ για χάρη των ανήσυχων οικογενειών, σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Οι φετινοί εορτασμοί του Χάλογουιν είναι οι πρώτοι μετά την πανδημία Covid-19.

 Μηνύματα συμπαράστασης από Λευκό Οίκο, Μακρόν και Σούνακ

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έτοιμη να παράσχει στη Νότια Κορέα «όποια υποστήριξη χρειάζεται» μετά το θανατηφόρο περιστατικό στη συνοικία Itaewon της Σεούλ το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε στο  Twitter ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν . 

«Οι αναφορές από τη Σεούλ είναι αποκαρδιωτικές. Σκεφτόμαστε όλους όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και ελπίζουμε σε γρήγορη ανάρρωση για τους τραυματίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν στη Δημοκρατία της Κορέας οποιαδήποτε υποστήριξη χρειάζεται», έγραψε ο Σάλιβαν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στην Νότια Κορέα και τον λαό της μετά την πολύνεκρη τραγωδία στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι σκέφτεται με συγκίνηση τους κατοίκους της Σεούλ και όλο τον λαό της Νότιας Κορέας. «Η Γαλλία βρίσκεται δίπλα σας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στο Twitter, ενώ η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν εξέφρασε την «έντονη συγκίνησή της».

«Ανατριχιαστικά νέα» από την Σεούλ σήμερα το βράδυ, έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε tweet του. «Όλες μας οι σκέψεις είναι με εκείνους που προσπαθούν να βοηθήσουν αυτήν τη στιγμή και σε όλους τους Νοτιοκορεάτες αυτήν την πολύ οδυνηρή στιγμή».

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η Ελλάδα υποστηρίζει εκεχειρία 21 ημερών και διάλογο αποκλιμάκωσης

otavoice

ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

otavoice

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε την ισραηλινή πόλη Σάφεντ με 80 ρουκέτες

otavoice

Το καλό κλίμα της Νέας Υόρκης! Πηγές ΥΠΕΞ Τουρκίας: η Ελλάδα διαπράττει παραβιάσεις χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

otavoice

ΕΟΔΥ: 509 εισαγωγές, 7 νέες διασωληνώσεις και 14 θάνατοι από COVID-19

otavoice

Πάνος Μουζουράκης σε δικαστές: “Θα εμπιστευόμουν με «κλειστά μάτια» την κόρη μου στον πάτερ Αντώνιο”

otavoice