OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να εκλεγεί το 21μελές νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το Εποπτικό Συμβούλιο και οι εκπρόσωποι στην Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη στον Μέγαρο Λόγου & Τέχνης στην Πάτρα και ο συνδυασμός του νυν πρόεδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου πρώτευσε καθώς έλαβε 59 ψήφους και εξέλεξε 9 έδρες.

Ο συνδυασμός του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα έλαβε 51 ψήφους και εξέλεξε 8 έδρες ενώ ο συνδυασμός του δημαρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη έλαβε 26 ψήφους και εξέλεξε 4 έδρες. Ένα σκηνικό που δεν διαφέρει ιδιαίτερα και απο την αναμέτρηση του 2019 με τους ίδιους υποψηφίους.

Όπως αναφέρει το /www.kalavrytanews.com στη συνέλευση παρέστη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου που σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικοί, απ] όποια πολιτική παράταξη και αν προέρχονται, οφείλουν να είναι ασυμβίβαστοι και διεκδικητικοί και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει ενωτικά επισημαίνοντας σε προσωπικό τόνο ότι «από το φαγητό της πόλωσης, της αντιπαράθεσης και του τοξικού κλίματος δεν τρώω, γιατί είναι μπαγιάτικο…»

«Μετά τη συνέλευση σήμερα η Αυτοδιοίκηση θα βγει πιο δυνατή, απευθύνω πρόσκληση σε όλους τους αυτοδιοικητικούς να θωρακίσουν την ενότητα» ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Δυτικής Ελλάδος» Θανάσης Παπαδόπουλος.

«Ο ρόλος της Π.Ε.Δ. είναι επιτελικός, οφείλουμε να κινηθούμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ενότητα» τόνισε από την πλευρά του, ο Σπύρος Κωνσταντάρας.

Ενωτικός στην τοποθέτησή του και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμαρχος Πύργου Σ. Καννής συμμετείχε στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice