OTA VOICE
Uncategorized

Η Μαρία Καμμά για το στοίχημα της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης στα νησιά του Αιγαίου

Με όραμα και φιλοδοξίες να μετατραπούν τα νησιά του Αιγαίου σε πρότυπα βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης, παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα το πρόγραμμα GReco Islands, συνολικού προϋπολογισμού 159 εκατ. ευρώ. Η Δήμαρχος Τήλου, κα Μαρία Καμμά, προσκεκλημένη με τιμή από τη Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση αυτού του σημαντικού προγράμματος, που αφορά 39 νησιά με πληθυσμό από 100 έως 3.500 κατοίκους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επενδύσεις στην εναλλακτική ενέργεια, τη διαχείριση περιβαλλοντικών πόρων και την εφαρμογή πράσινων πολιτικών στην τοπική οικονομία.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση του Master Plan, το οποίο θα αποτελέσει πιλότο για τα αναπτυξιακά σχέδια των νησιών, προσαρμόζοντας τις επενδύσεις και παρεμβάσεις στις ανάγκες κάθε νησιού. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Γραμματέως κας Παντελοπούλου. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, ο οποίος εστίασε στις ιδιαίτερες προκλήσεις της νησιωτικότητας.

Η Δήμαρχος Τήλου, κα Μαρία Καμμά, μαζί με τον Δήμαρχο Χάλκης, κ. Ευάγγελο Φραγκάκη, παρουσίασαν τα επιτυχημένα παραδείγματα των πρακτικών GReco Islands που ήδη εφαρμόζονται στα νησιά τους, αναδεικνύοντας τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης για τα μικρά νησιά. Ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου ΔΑΦΝΗ, κ. Κώστας Κομνηνός, συντόνισε ένα ενδιαφέρον πάνελ με καινοτόμες πρακτικές από νησιωτικά συμπλέγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο κ. Carsten Rasmussen, προϊστάμενος της Μονάδας “Ελλάδας-Κύπρου” της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε την ανάγκη διατήρησης των ελληνικών νησιών ως “παραδείσων” για τις επόμενες γενιές.

Σχετικά Άρθρα

Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, 1,8% στην ευρωζώνη

otavoice

Ξεκινάει ο εμβολιασμός έναντι της εποχικής γρίπης

otavoice

Βέλγιο: Απεργία στα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Σαρλερουά

otavoice

«Μήνας Αντιφασιστικών Δράσεων» στον Δήμο Αιγάλεω

otavoice

Ο Δήμος Χανίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με την Παραδοσιακή Στράτα

otavoice

Μαρινέλλα: «Δεν ήρθε η ώρα μου ακόμα» – Αισιόδοξο ότι δεν έχει διασωληνωθεί

otavoice