OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαζικές αφίξεις μεταναστών σε Τήλο και Σύμη

Συνεχίζονται οι μαζικές αφίξεις μεταναστών στα νησιά, ενώ άσχημη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Ρόδου, με δεκάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, σε πάρκα και πεζοδρόμια.

Στην Τήλο, στην παραλιακή περιοχή Λιμενάρι, εντοπίστηκαν 106 άτομα (35 άντρες, 29 γυναίκες και 42 ανήλικοι) και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λιβαδίων.

Στη Σύμη, τις πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει άτομα πλησίον του όρμου Μαραθούντα.

Το περιπολικό προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη με τον χειριστή του Τ/Χ να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει στις τουρκικές ακτές.

Το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε από το περιπολικό και συνελήφθησαν οι 2 αλλοδαποί επιβαίνοντες του, ηλικίας 23 και 29 ετών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από την ξηρά στην περιοχή Μαραθούντα εντοπίστηκαν 21αλλοδαποί (7 άντρες, 5 γυναίκες και 9 ανήλικοι), κατά δήλωση των οποίων είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Μποζμπουρούν της Τουρκίας και είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 2.000€ έκαστος για τη μεταφορά τους.

Πηγή: ertnews.gr
πηγή φωτό: hcg.gr

Σχετικά Άρθρα

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πυρηνικές ασκήσεις στην Ευρώπη

otavoice

Συγκλονιστικές εικόνες από την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στο κέντρο της Βυρητού

otavoice

Λίβανος: Νέο ισραηλινό χτύπημα εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

otavoice

Δ.Θεσ/νίκης: Δωρεάν ξεναγήσεις στις βίλες – μνημεία της Συνοικίας των Εξοχών

otavoice

Στην ιαπωνική οργάνωση “Nihon Hidankyo” το Νόμπελ Ειρήνης

otavoice

Εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς στην Κέρκυρα – Εμπλέκονται τέσσερις εφοριακοί και λογιστής

otavoice