OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Συνεχίζεται η αιμορραγία στην Ιταλία- 525 νεκροί σήμερα

Συνεχίστηκε για μια ακόμη μέρα η ακατάσχετη αιμορραγία του ιταλκού λαού από την πανδημία του κορονοϊού που έχει πέσει πάνω στη χώρα σαν εφιάλτης.

525 άτομα έχασν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο , ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της μοιραία λίστας στους 15.887 νεκρούς. Επιπλέον 4.316 νέα κρούσματα ανιχτεύτηκαν , διαμορφώνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στα 128.948.

Τουλάχιστον 3.977 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 21.815 ασθενείς ανάρρωσαν πλήρως και πήραν εξιτήριο από την αρχή της επιδημιολογικής καταιγίδας.

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας έχει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις επιπλοκές του covid-19 που οδήγησαν στο θάνατο 8.905 άτομα , ενώ έχει καταγράψει 50.455 κρούσματα.

Να υποθέσουμε  από αυτά που βλέπουμε κάθε ημέρα ότι υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, από τον σημερινό απολογισμό;Μια ακτίδα ελπίδας;  Δύσκολο να το πεις με τόσους νεκρούς αλλά θα θέλαμε να ήταν αληθινό και να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία για τον Ιταλικό λαό.

Ενοχλημένος με πολίτες του Μιλάνου που δεν τηρούν τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης και κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης αντί να μένουν σπίτι, εμφανίστηκε μέσω μηνύματός του στο Facebook ο δήμαρχος της πόλης, Τζουζέπε Σάλα.

“Ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι υπερβολικά μεγάλος. Δεν παίζουμε “κλέφτες και αστυνόμοι” διότι δεν έχουμε αρκετούς αστυνόμους για να ελέγξουν ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπους. Ο καθένας πρέπει να κάνει το χρέος του. Το δικό μου είναι να βρίσκομαι εδώ και να δουλεύω, το δικό σας αυτή την στιγμή είναι να μείνετε σπίτι”, επεσήμανε φανερά απογοητευμένος από την εγκληματική αμευθυνότητα κάποιων πολιτών, που δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους , με τα δεκάδες χιλιάδες θύματα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού δεκάδων παράνομων μεταναστών στην Μεσαρά Ηρακλείου

otavoice

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας: Μειώνονται τα αποθέματα νερού- Οι λύσεις που εξετάζουν οι επιστήμονες

otavoice

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Τι έδειξαν οι έλεγχοι – Τα «κόλπα» των εργοδοτών

otavoice

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου

otavoice

Λίβανος: «Οι δρόμοι γέμισαν αίμα» – Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν το μακελειό

otavoice

Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης

otavoice